La Generalitat millorarà les condicions i el salari dels MIR amb 2,2 milions anuals

També s’introdueixen millores pel que fa a la formació, la igualtat i la compensació de les guàrdies

Una de les manifestacions que han convocat els MIR valencians durant la vaga indefinida
Una de les manifestacions que han convocat els MIR valencians durant la vaga indefinida / À Punt NTC

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres l'acord del 8 de febrer que va modificar les condicions de treball i va establir la millora del complement retributiu del personal mèdic intern resident (MIR) i en formació especialitzada dels serveis sanitaris dependents de la Conselleria.

L’acord, aconseguit entre Sanitat i el comité de vaga de CESM CV, va posar fi a la vaga organitzada pels MIR amb una sèrie de mesures confirmades pel fòrum autonòmic de negociació del personal laboral de la Conselleria. En la Generalitat destaquen que la Comunitat Valenciana es manté en el tram alt en l'aspecte retributiu, si es compara amb altres comunitats autònomes.

Satisfacció entre el Sindicat Mèdic

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana CESM CV ha aplaudit que el Consell haja aprovat oficialment les disposicions que havien pactat fa quasi sis mesos, ja que implica acabar amb qualsevol dubte d'interpretació per part de les gerències i fa possible l'aplicació immediata amb efectes des de gener del present any.

Els MIR de la Comunitat Valenciana iniciaren una vaga indefinida fa just un any per a reivindicar un millor salari i una jornada laboral i de descansos equiparada a la dels metges adjunts.

Un recurs al qual van recórrer després d’haver intentat negociar les seues condicions de treball amb la Conselleria de Sanitat, sense rebre cap resposta i després d’haver rebut amenaces i coaccions del departament de Recursos Humans, segons denunciaren en el seu moment. 

Van haver de passar 70 dies de parada indefinida fins que Sanitat va anunciar que es reuniria amb els seus representants el passat setembre, després de dos mesos de desacords constants entre les dues parts. Però no va ser fins a principis del mes de febrer que van arribar a un acord que va motivar que es desconvocara la vaga. Tal acord és el que ha aprovat aquest divendres el Consell, i entrarà en vigor amb caràcter retroactiu des de gener de 2021.

Així, un any després de la primera assentada davant del Palau de la Generalitat, els metges i les metgesses en formació finalment començaran a gaudir de les millores que demanaven des de feia temps. 

Novetats que inclou l’acord

Entre els canvis que introdueix l’acord hi ha que es destinen més de 2,2 milions d'euros anuals per a l'increment retributiu en el complement de residència.

A més, arreplega un conjunt de millores en formació, com ara un increment del permís de formació a 70 hores a l'any i, en igualtat, ofereix la possibilitat de reducció de jornada per conciliació de la vida familiar i laboral.

També es modifiquen els dies de compensació per guàrdies o guàrdies en festiu: es limita el nombre màxim de guàrdies al mes i de cap de setmana i s'estableix la lliurança d'un dia addicional després de la guàrdia diumenge o festiu, com la resta de personal facultatiu.

Finalment, l'acord recull l'abonament de les dietes als residents en fer les guàrdies en atenció primària.

També et pot interessar

stats