Sanitat Universal es reunirà amb els MIR i el sindicat mèdic retira la demanda judicial

Després de 70 dies en vaga, la conselleria i el col·lectiu analitzaran les reivindicacions que han motivat les protestes.

Protestes dels metges interns residents
Protestes dels metges interns residents / @huelgamircv

La Conselleria de Sanitat Universal es reunirà amb el comité de la vaga convocada pel Sindicat Mèdic CESM-CV per a aconseguir millores en el treball dels metges interns residents (MIR) just abans que s'haja celebrat el judici per vulneració del dret de vaga que havia convocat el sindicat i que estava assenyalat per a aquest dimarts en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Després de 70 dies de vaga, el departament encapçalat per Ana Barceló i el col·lectiu dels MIR han arribat en la vista judicial a un acord per a reunir-se dimarts de la setmana vinent. Una trobada en què els professionals sanitaris exposaran a la conselleria les reclamacions que han motivat unes protestes que s'han allargat durant més de dos mesos i que reivindiquen una millora en les condicions laborals del col·lectiu.

Segons ha informat la representació legal de CESM, les dues parts han arribat a un acord a les portes del judici i l'administració autonòmica ha acceptat convocar eal comité de vaga per a dimarts que ve. Un resultat amb què el col·lectiu s'ha mostrat satisfet. Per contra, des de la Conselleria de Sanitat Universal expliquen que el sindicat ha desistit de la reclamació per consell del tribunal, abans de la vista, per "falta de fonamentació" manifesta de la querella presentada.

Aquest és un primer pas per a desbloquejar un conflicte que està empantanat des del 21 de juliol passat, quan els MIR començaren una vaga indefinida per a reivindicar un millor salari i una jornada laboral i de descansos equiparada a la dels metges adjunts. Han sigut dos mesos marcats pels desacords constants entre la Conselleria de Sanitat Universal i el col·lectiu.

El departament dirigit per Barceló defensa que "sempre" ha mantingut un tarannà "negociador" i que "mai s'ha alçat de cap taula de negociació", però des del CESM adverteixen que si la trobada del dimarts que ve "no és de bona fe", tornaran a presentar una nova demanda o reclamaran un arbitratge. "Farem valdre els nostres drets i guardarem tots els recursos legals que tinguem a la mà", ha manifestat a À Punt Cristian Herrera, membre del comité de vaga dels MIR.

El Sindicat Mèdic CESM-CV va denunciar la Conselleria de Sanitat Universal per vulneració del dret fonamental de vaga perquè, després de més d'un mes, seguien sense ser convocats de manera oficial a una reunió. Acusaven l'administració d'infringir el dret de llibertat sindical, el de vaga i el de negociació col·lectiva del comité de vaga del personal MIR.

Després d'admetre's la denúncia a tràmit l'1 de setembre, el comité de vaga es va reunir en dues ocasions amb la conselleria entre aquest dia i el 5 de setembre. La tercera i última cita fins ara vas tindre lloc 15 de setembre passat, però malgrat reunir-se durant més de quatre hores, no es va arribar a cap acord. La de dimarts serà la quarta reunió entre Sanitat Universal i el comité de vaga dels metges MIR.

També et pot interessar

stats