La Generalitat llança una línia d’ajudes per a dotar de motors elèctrics les barques dels parcs naturals

Permetran finançar fins al 80% dels nous motors i es poden sol·licitar per a vehicles de pesca, de vela llatina o recreatius de l’Albufera, el Fondo d’Elx o les salines de Torrevella

Una embarcació del l'embarcador del Saler, al parc natural de l'Albufera, en una imatge d'arxiu
Una nau de l'embarcador del Saler, al parc natural de l'Albufera, en una imatge d'arxiu / Ivan Terron (Europa Press)

Barques que creuen els parcs naturals sense rastre de contaminació. És l’objectiu amb què la Conselleria d’Economia ha llançat una línia d’ajudes destinades a finançar el canvi dels motors de combustió de les barques que creuen els parcs naturals per uns altres elèctrics, més respectuosos amb aquest entorn ambiental. Les ajudes, que permetran finançar fins al 80% del canvi del motor, es podran sol·licitar des d’aquest dimarts fins al 27 de juliol de 2023.

Ara per ara, aquestes barques amb permís per a navegar per aquestes zones utilitzen motors de combustió, generalment de gasolina, la qual cosa provoca un risc ambiental en les zones humides pels fums o per l’abocament a l'aigua del combustible o l’oli que poden produir. A més, provoquen sorolls molestos que pateix la fauna del parc.

Per a canviar progressivament els motors de combustió de les barques que travessen l’Albufera, el Fondo d’Elx o les salines de Torrevella, Economia, a través de l’Ivace, destinarà un total de 700.000 euros per a sufragar fins al 80% del cost del canvi de motor.

Es podran acollir a aquestes subvencions les embarcacions de pesca, recreatives, de turisme o per a la pràctica de la vela llatina tradicional, i per a accedir a l'ajuda serà necessari que les embarcacions disposen de permís per a navegar els tres parcs naturals.

Així mateix, les embarcacions hauran d'incloure un sistema d'acumulació d'energia que en cap cas podrà ser de tecnologia plom-àcid. 

També et pot interessar

stats