Al Racó de l’Olla habita la major colònia de gavina capnegra de la península ibèrica

Tres parelles de rosseta, l’au més amenaçada d’Europa, també es reprodueixen enguany en l’espai

Exemplars de gavina capnegra en el Racó de l'Olla
Exemplars de gavina capnegra en el Racó de l'Olla / Ajuntament de València

El Racó de l’Olla, del parc natural de la Devesa-Albufera, s’ha convertit en la major colònia de gavina capnegra de la península ibèrica, i una de les majors colònies mundials, amb 1.379 parelles, el doble que el 2020. 

Segons el cens d’aus nidificants del servei municipal de Devesa-Albufera, la població d’aquesta espècie, que està present a les zones humides mediterrànies i de Castella-la Manxa, no ha deixat de créixer des de 2001.

Per la seua banda, tres parelles de rosseta han aconseguit reproduir-se enguany al Racó. La rosseta, d’uns 40 centímetres de llarg i uns 500 grams de pes, és l’au més amenaçada d’Europa i, en els últims anys, només s’havia pogut detectar la reproducció d’una o dos parelles d’aquesta espècie

Està catalogada com a espècie en perill d’extinció a Espanya i les tres parelles que han triat el Racó de l’Olla per a reproduir-se posen de manifest el potencial d’esta reserva i la seua importància en el manteniment de l’espècie.

El Racó de l’Olla és un dels espais més importants per a la conservació de la biodiversitat en el parc natural de l’Albufera, que conté unes de les colònies més importants d’aus marines del litoral ibèric per la proximitat amb la mar i el golf de València.

També et pot interessar

stats