Els flamencs crien a la llacuna de Torrevella, un fenomen que no es produïa des de l’any 1983

Federico, treballador a les salines de Torrevella, ha registrat aquest fet extraordinari amb la seua càmera.

VÍDEO | Els flamencs crien a la llacuna de Torrevella, un fenomen que no es produïa des de l’any 1983

La combinació de la DANA del 2019 i el confinament d’enguany han propiciat un fenomen natural que no es registrava des de feia 37 anys: la nidificació de flamencs a la llacuna de Torrevella. El fet, insòlit, ha sigut registrar per Federico, treballador de les salines, que ha enregistrat aquest fenomen natural amb la seua càmera.

Federico treballa en el manteniment de cintes transportadores a les salines de Torrevella, un ofici que li permet accedir als indrets més difícils per a retratar aquesta situació. I no de qualsevol forma: Federico es va vestir per a l’ocasió, totalment camuflat, ja que era conscient que qualsevol moviment podria provocar una desbandada.

“Vaig vindre a les cinc, i em vaig clavar en el meu amagatall. Em vaig adormir i, quan vaig despertar, tenia un flamenc al costat menjant. Després n’hi va vindre un altre. Va ser molt especial”, ha declarat, emocionat, a À Punt.

L’explicació d’aquest migració de flamencs es deu, fonamentalment, a la DANA del 2019 i l’abundància d’aigua generada. “La DANA ha creat illetes. Ells necessiten saber que al voltant d’on naixen els seus pollets hi ha aigua perquè no hi entren els depredadors”, ha confirmat Federico. També hi ha influït l’absència d’humans produïda pel confinament sanitari.

Més de 2.000 imatges espectaculars han quedat enregistrades als arxius del Parc Natural de Torrevella-la Mata per a l’estudi. El seu autor també ha avançat que voldria que es divulgaren a través d’una exposició oberta al gran públic.

També et pot interessar

stats