La Generalitat habilita 135 caixers en 124 xicotetes poblacions

Segons l’Agència Valenciana Antidespoblament, la iniciativa beneficiarà més de 65.000 valencianes i valencians

Imatge d'arxiu d'un home traent diners d'un caixer
Imatge d'arxiu d'un home traient diners d'un caixer / Shutterstock

L’Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT) ha habilitat 135 caixers en 124 poblacions de la Comunitat Valenciana en els últims mesos, culminant així el seu programa d'instal·lació de caixers automàtics en xicotets municipis per a traure'ls de l'exclusió financera.

El Consell ha assegurat que la iniciativa beneficiarà més de 65.000 valencianes i valencians, que a partir d'ara disposaran d'accés als serveis bancaris en la seua població de residència gràcies a l'acord entre la Generalitat i CaixaBank.

A la província Castelló s'han instal·lat 53 caixers que beneficiaran a més de 13.000 persones; a València n’han sigut 60, que beneficiaran més de 42.000 persones, mentre que a Alacant, gràcies a la instal·lació de 22 caixers, 10.000 persones tindran accés als tràmits bancaris bàsics.

“Estem satisfets amb el resultat d'aquesta iniciativa que ens està permetent parar la despoblació i que cap veí o veïna de la Comunitat es quede sense gaudir d'uns serveis que són essencials, tant per a les persones com per a activar econòmicament aquests territoris”, ha indicat a directora general d’AVANT, Jeannette Segarra.

En les últimes setmanes s'han adjudicat els set últims dispositius que donaran servei a les poblacions, ubicats, de nord a sud del territori, en les poblacions de Santa Magdalena de Polpís, Barx, Bellús, Benissuera, Fortaleny, Benasau i Murla. Aquestes adjudicacions responen a una redistribució de caixers que havien quedat vacants per renúncia d'altres municipis previstos en l'acord.

Augmenta el pressupost per a combatre el despoblament

“Des del Consell hem fet un tomb a les polítiques de despoblació, que han passat de no existir el 2015 a ser una àrea prioritària de la nostra acció. El pressupost d’AVANT ha crescut un 80% des de la seua posada en marxa el 2020, amb l'objectiu que aquelles persones que volen viure i fer del poble el seu mitjà de vida, el puguen fer amb garanties i amb uns serveis mínims de qualitat”, ha apuntat Segarra.

També et pot interessar

stats