La Generalitat demanarà recursos extra per a restaurar les zones afectades

Mireia Mollà reclamarà al govern espanyol una partida extraordinària per a fer front a les conseqüències dels incendis de la Vall d'Ebo, Begís i les Useres

Benimaurell, la vall de laguar, javier ballester.jpg
Diverses persones observen l'incendi de la Vall d'Ebo / Javier Ballester

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, demanarà al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic una partida extraordinària per a la recuperació i restauració de les zones afectades pels grans incendis forestals de la Vall d'Ebo, Begís i les Useres.

El foc, que es manté actiu i sense control en els focus de la Vall d'Ebo i Begís, ha calcinat, de moment, una superfície total superior a les 22.500 hectàrees. Segons l'última informació proporcionada pel Centre de Coordinació d'Emergències, la superfície cremada a la Vall d'Ebo arriba, de moment, a les 11.730 hectàrees, mentre que a Begís ha ascendit a 9.900 hectàrees.

Mollà ha reclamat un suport important "a l'altura de l'afecció" per a executar les tasques d'emergència postincendi i restaurar el valuós patrimoni natural valencià arrasat pel foc. La consellera ha expressat la màxima preocupació per l'evolució de les flames i l'impacte sobre les poblacions, i ha reconegut l'"esforç titànic" del personal del Servei d'Emergències. "Són professionals que treballen en condicions infernals per a protegir persones, animals, habitatges, pobles sencers i, no cal dir-ho, el nostre patrimoni natural", ha afirmat Mollà.

Personal mobilitzat en les zones afectades

La Conselleria ha mobilitzat personal de la Unitat Tècnica d'Anàlisi i Prevenció (UT902), els serveis de Prevenció i Vigilància i agents mediambientals que col·laboren sobre el terreny en les tasques de seguiment de l'evolució i actualització cartogràfica i meteorològica, a més de cinc observatoris de vigilància específica i un helicòpter de coordinació i suport.

A més, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha afirmat en una piulada que el govern espanyol es compromet a oferir tot el seu suport a les persones afectades. Juntament amb Bernabé, al Post de Comandament Avançat de Begís s'ha desplaçat Fernando Grande-Marlaska, ministre d'Interior, Aitana Mas, vicepresident del Consell, i Gabriela Bravo, consellera de Justícia.

Antecedents d'ajudes per incendis

La sol·licitud de Mollà s'emmarca en la responsabilitat de col·laboració estatal després d'un incendi forestal d'envergadura, siga per la superfície cremada o pel valor ambiental afectat.

L'any passat el ministeri va assignar una partida de 250.000 euros per a les accions d'urgència després de l'incendi de Soneixa-Assuévar, que va afectar el parc natural de la Serra d’Espadà. La petició del departament autonòmic s'afegeix a la d'una assignació per a restaurar la superfície cremada per l'incendi de Venta del Moro, declarat el passat 3 de juliol.

També et pot interessar

stats