La Generalitat convoca noves ajudes del Pla Resistir Plus per a empreses amb pèrdues en 2019

 El termini de sol·licituds és del 4 al 13 de desembre i s’espera que es resolga abans d'acabar l’any

Imatge d'arxiu d'una empresa taulellera
Imatge d'arxiu d'una empresa taulellera / À Punt NTC

La Generalitat ha presentat una nova convocatòria del Pla Resistir Plus, que s'aprovarà aquest divendres, dirigida a empreses i persones autònomes de tots els sectors econòmics i amb una partida pressupostària de 647 milions d’euros. Cada negoci podrà sol·licitar ajudes, que podran arribar a 200.000 euros.

La novetat d’aquesta tercera edició és que es flexibilitzen alguns requisits i també que s’accepten peticions d’empreses amb pèrdues sobrevingudes al llarg de 2019, sempre que es justifiquen.

Altres canvis són l'ampliació del període de cobertura del deute adquirit pel negoci, així com la inclusió dels costos fixos incorreguts quatre mesos fins al 30 de setembre de 2021, sempre que corresponga a contractes previs al 13 de març de 2021. A més, s'acceptaran com a subvencionables tots els costos fixos incorreguts, fins i tot quan no hagen sigut determinants de pèrdues comptables.

Les ajudes es podran sol·licitar des del dissabte 4 de desembre a les 9 hores fins al dilluns 13 de desembre a les 23.59 hores, i està previst que es resolguen totes les peticions abans del 31 de desembre. 

Prop d'11.000 empreses ja s'han beneficiat de les ajudes d'aquest pla, que va nàixer amb l'objectiu de protegir el teixit productiu valencià i garantir-ne la solvència fins que es recupere l'activitat econòmica en els sectors més afectats per la covid.

També et pot interessar

stats