La Generalitat cedeix dèsset parcel·les destinades a 1.090 habitatges de lloguer social

Els fons europeus Next Generation destinen 54,1 milions a la construcció d'habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients

Habitatges en construcción en una imatge d'arxiu
Habitatges en construcció en una imatge d'arxiu / Europa Press

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha presentat aquesta setmana la convocatòria del programa d'ajudes a la construcció d'habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients en el marc dels fons europeus Next Generation. Açò suposa “l'impuls definitiu a l'estratègia d'ampliació del parc públic”, segons ha assegurat Illueca, que també ha destacat que es tracta d’una “nova forma de col·laboració publicoprivada”. L’anunci del plec de les bases del concurs del dret de superfície de dèsset parcel·les propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA) per a la promoció, construcció i gestió de 1.090 habitatges de protecció pública energèticament eficients en règim de lloguer social ja està publicat. El termini per a presentar ofertes acaba el 8 de febrer.

Les construccions es desenvoluparan en règim de col·laboració publicoprivada a través d'ajudes. Concretament, hi haurà 54.105.000 euros dins del programa d'ajudes a la construcció d'habitatges en lloguer social dels fons Next Generation, tal com es va signar en l'acord bilateral entre la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el vicepresident autonòmic fa uns mesos.

Per a poder obtindre finançament amb càrrec a aquest programa s'hauran de complir, entre altres, els següents requisits: els edificis hauran de tindre un consum d'energia primària no renovable inferior als valors límit establits; almenys el 70% dels residus de construcció i demolició hauran de ser reutilitzats o reciclats; limitar la generació de residus; no causar un perjudici significatiu al medi ambient; i complir els percentatges de l'etiquetatge climàtic i mediambiental.

El concurs de constitució del dret de superfície posa a disposició dèsset parcel·les agrupades en tres lots: dos a la província d’Alacant i un a la de València. El primer ofereix tres parcel·les en el sector l'Alqueria a Sant Joan d'Alacant (Alacantí), una a l'avinguda Ausiàs March al Campello (Alacantí) i una altra a Rabassa fase II a Alacant. El segon lot inclou quatre parcel·les a l'Alqueria a Sant Joan d'Alacant i dues al carrer l'Horta a Sant Vicent del Raspeig. El tercer té tres parcel·les a la Torre de València, dues a Santa Anna a Gandia (Safor) i una al carrer l'Horta de Silla (Horta Sud).

Inicialment, el dret de superfície es va establir en un termini màxim de 55 anys. No obstant això, per a garantir la viabilitat de les parcel·les oferides en un moment d'incertesa econòmica com l'actual, es dona la possibilitat de prorrogar el contracte fins a un màxim de 75 anys. Aquesta ampliació implica també la pròrroga de la vigència del destí a lloguer social dels habitatges. El termini d'execució de les obres serà com a màxim de 36 mesos des de l'obtenció de llicència d'obres.

Respecte a les condicions de les persones arrendatàries, l'habitatge haurà de ser el seu domicili habitual i permanent, hauran d'estar inscrits en el Registre de Demandants d'Habitatge de la Comunitat i tindre uns ingressos màxims de 4,5 vegades l’Iprem referits a dotze pagues, que seran menys restrictius per a famílies nombroses i amb persones amb discapacitat.

També et pot interessar

stats