El Consell compra l'edifici de La Pinaeta de Sagunt per a evitar el desnonament de 76 famílies

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, ha pagat 9.458.083 euros gràcies al dret d'adquisició preferent

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en La Pinaeta
El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, a La Pinaeta / Europa Press

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, i l'alcalde de Sagunt (Camp de Morvedre), Darío Moreno, han anunciat aquest dijous a les famílies de La Pinaeta que anaven a ser desnonades que la Conselleria ha comprat tot l'edifici perquè puguen quedar-se a casa. Es tracta d’un total de 76 habitatges, amb sis places de garatge i locals comercials.

Des de la Conselleria, han destacat que aquesta acció s'ha efectuat gràcies a l'aplicació del dret d'adquisició preferent, a un preu de 9.458.083 euros, i que s’ha aconseguit un estalvi de 275.319 euros. Illueca ha destacat que es tracta del "major tanteig que la Conselleria d'Habitatge ha fet en tota la legislatura. Fa només unes setmanes, aquestes persones s’anaven a quedar al carrer (...), gràcies a aquesta adquisició, les famílies podran quedar-se a les seues cases", ha declarat.

El vicepresident segon també ha assenyalat que l'increment dels parcs públics són "una prioritat per a la Conselleria, a causa de la situació d'emergència d'aquest municipi, tenint en compte que Sagunt està catalogat com a Àrea de Necessitat Alta d'Habitatge".

Pel que fa als immobles adquirits, aquests formen part d'un mateix edifici construït l'any 2012, uns habitatges que des d'ara passen a estar protegits amb caràcter permanent, i seran adscrits a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) per a la seua gestió.

També et pot interessar

stats