La Generalitat anticipa un acord imminent per a l'equiparació salarial a les ITV i demana que se suspenga la vaga

Montes anticipa que la fórmula jurídica per a l'equiparació es presentarà en el consell extraordinari del 9 d'abril de Sitval, després de reunir-se amb els sindicats

Vehicles esperant per a passar la ITV
Vehicles esperant per a passar la ITV, en una imatge d'arxiu / AECOVA

La Generalitat ha demanat als representats sindicals de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) que suspenguen la vaga davant el possible acord d'equiparació salarial que anuncia que es podria rubricar en les pròximes setmanes. La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha anticipat que les "mesures jurídiques que propiciaran" l'equiparació dels sous de les diferents plantilles s'exposaran en el consell extraordinari del 9 d'abril de la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval). Montes ha fet l'anunci després d'una reunió amb els representants sindicals, en el curs de la negociació sobre el conflicte salarial.

L'equiparació salarial dels treballadors de les ITV de la Comunitat és una mesura que afecta unes 300 persones que treballen en les estacions de Sitval, incloses les contractacions de reforç temporal a l'estiu, que ja no pertanyen a la plantilla. 

La consellera ha assegurat que la discrepància salarial s'ha "canalitzat" després de traslladar els sindicats un informe de la Generalitat que obri la porta a alternatives jurídiques a la relació de llocs de treball per a l'equiparació salarial.

Les 27 estacions ITV valencianes van sumar-se a primers de febrer a una vaga indefinida, per a reclamar que es fera efectiu l'acord d'equiparació salarial i el desbloqueig de l'aprovació del conveni col·lectiu. La protesta, que està causant esperes de dos mesos en la cita a les estacions, s'ha produït arran el retorn a la gestió pública, després de 25 anys de concessió privada.

Tant el govern del Botànic com l'actual Consell han signat acords perquè el salari de les plantilles siga el mateix. Tanmateix, els sindicats denuncies diferències de fins a 700 euros entre el personal d'algunes estacions, pendents de resoldre.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme Núria Montes (centre), durant la reunió amb els sindicats
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme Núria Montes (centre), durant la reunió amb els sindicats

També et pot interessar

stats