El personal de les ITV reclama a Indústria que els equipare el salari i desbloquege el conveni col·lectiu

Les 27 estacions valencianes estan aquest dimarts de vaga, amb un seguiment majoritari

Vaga enfront de l'estació d'ITV de Riba-roja de Túria / À Punt NTC

Les 27 estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) valencianes estan aquest dimarts en vaga. Amb un seguiment majoritari, segons els sindicats, demanen a la Conselleria d'Indústria que faça efectiu l'acord d'equiparar el salari de tots els treballadors i que es desbloquege l'aprovació del conveni col·lectiu. 

Després de 25 anys de concessió privada, l'any passat les ITV de la Comunitat Valenciana tornaren a ser de gestió pública. Tant el govern del Botànic com l'actual han signat acords perquè el salari de totes les plantilles siga el mateix, però un treballador d'Alacant pot arribar a cobrar fins a 700 euros menys que un company de València o Castelló.

La vaga indefinida que tots els dimarts i dijous se segueix a la província d'Alacant, s'ha estés hui a tota la Comunitat Valenciana amb un seguiment massiu, segons els sindicats. Els serveis mínims són del 40% i només s'atenen els vehicles amb la targeta d'ITV caducada, els autobusos, els camions i els vehicles d'emergència.

Per al 12 de març hi ha una nova convocatòria de vaga en les 27 estacions d'ITV i les mòbils de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats