El personal de les ITV amplia la vaga a tota la Setmana Santa

Les aturades només es produiran a la província d’Alacant i fins al dijous 28 de març 

Estació ITV a la Comunitat Valenciana en una imatge d'arxiu
Estació ITV a la Comunitat Valenciana en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els treballadors de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) han ampliat la vaga a la província d'Alacant a tota la Setmana Santa, per la qual cosa es prolongarà d'aquest dilluns 25 de març al dijous 28. A Castelló i València, però, no es produirà cap aturada.

El representant de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO José Cloquell, i la de la Federació d'Indústria, Construcció i Agro d'UGT-PV Rosario Benítez, així ho han anunciat després de no aconseguir un acord amb l'empresa pública Sitval en el Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL).

Cloquell ha assenyalat que el comité de vaga va decidir continuar amb les mobilitzacions. Així, les aturades de servei s'han ampliat a la província d'Alacant de dilluns a dijous d'aquesta setmana, tot i haver sigut convocades únicament dimarts i dijous inicialment. "S'ha pres la decisió de concentrar els dies de vaga a la província d'Alacant, que és la més afectada i els companys van voler fer un últim impuls, una última traca esperant que es puga resoldre", ha expressat el representant de CCOO.

El sindicat també ha tramitat una sol·licitud per a fer dues manifestacions, els dies 25 i 27 de març, que eixiran la primera des de València i la segona des d'Alacant, a les 11:00 hores. En la capital del Túria, s'iniciarà al Parterre i arribarà fins a la plaça de Nàpols i Sicília. La d'Alacant començarà al centre comercial Puerta de Alicante i acabarà enfront de la seu de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a la plaça de Gabriel Miró.

D'altra banda, Benítez ha detallat que des de l'empresa pública els han comunicat que el dia 27 de març es reunirà el consell d'administració de Sitval per a presentar informes sobre l'acord per a l'equiparació salarial i posteriorment es convocarà un monogràfic per a adoptar una posició sobre aquest tema.

No obstant això, ha recalcat que la posició que mantenen els sindicats és que no desconvocaran la vaga fins que ho vegen "ressolt". "Amb la situació que arrosseguem des de l'any passat, aquesta setmana és important per a visibilitzar", ha sostingut la representant d'UGT, al mateix temps que ha afegit que esperen que la manifestació a Alacant siga "massiva".

També et pot interessar

stats