Els gats de Tabarca estan en el punt de mira dels ornitòlegs

Creuen que el centenar de felins que hi viuen representen una amenaça per a les aus de l’illa

Gat de Tabarca / À Punt NTC

A Tabarca (Alacantí) viuen durant tot l'any cinquanta persones i més d'un centenar de gats. Una població felina que divideix les opinions: d'una banda, els ornitòlegs els consideren un perill per a les aus; i de l'altra, els amants dels gats en denuncien la persecució.

Formen part del paisatge de l'illa, tant que a Tabarca se la coneix també com l'illa dels gats, però en una zona declarada de protecció especial per a les aus, els felins són considerats per algunes associacions ecologistes com una amenaça. Ara, tres d'elles han firmat un escrit conjunt en el qual demanen més control dels gats, dins de les peticions estaria la de traure de l’illa els que no tenen.

L'associació Gats a la costa, que porta un control veterinari dels gats de l'illa, denuncia que es tracta d'una campanya sense fonament. Ells treballen des de fa tres anys amb la Universitat d'Alacant (UA) que amb les càmeres que tenen instal·lades no ha detectat conflictes entre la població de felins i les aus, i asseguren que els animals no es mesclen. 

En els últims tres mesos, cinc dels gats que viuen lliures a Tabarca han patit atacs brutals, entre ells ser cremats vius. Quatre animals van morir com a resultat.  

La possible amenaça dels gats sobre la biodiversitat no és l'única que plana sobre una illa que rep 7.000 visitants cada dia durant l'estiu, una pressió turística que posa en perill un espai declarat reserva marina l'any 1986.

També et pot interessar

stats