Gandia habilita refugis als parcs per a protegir-se de la calor intensa

Es tracta de zones de descans, que mantenen la funcionalitat original, però tindran seients, aigua i ombra per a les persones majors, les malaltes o els nadons

L'Ajuntament de Gandia pretén habilitar una sèrie de punts de descans per tota la ciutat perquè les persones més vulnerables a la calor puguen resguardar-se
L'Ajuntament de Gandia pretén habilitar una sèrie de punts de descans per tota la ciutat perquè les persones més vulnerables a la calor s'hi puguen arrecerar / À Punt NTC

Una sèrie de punts, habilitats a la via pública, on arrecerar-se i fugir de la calor, sobretot en episodis intensos com el que hem viscut aquest cap de setmana. És el que Gandia ha denominat “refugis climàtics” i que l’Ajuntament pretén implantar per a proporcionar “confort tèrmic a la població”, com presentava aquest dimarts la regidora de Medi Ambient i Emergència Climàtica, Alícia Izquierdo.

Es tracta d’espais exteriors, en parcs urbans, que s’activen només del 15 de juny al 15 de setembre i que, a més d’oferir un espai més fresc que l’entorn, mantenen els usos o funcionalitats per als quals s'han concebut.

Atés que pretenen donar acollida a les persones més vulnerables per a protegir-les contra les altes temperatures, entre les quals el consistori detallava els nadons, els majors de 75 anys, els malalts crònics i les persones amb menys recursos, seran accessibles i tindran zones de descans, amb cadires o bancs, aigua i oferiran una estada segura per a poder passar allà una bona estona.

Izquierdo ha matisat que aquests "refugis climàtics" no són per a persones que requereixen atenció mèdica. En aquests casos, ha assenyalat que cal anar a buscar atenció mèdica.

“La calor excessiva i sostinguda comporta un augment de la mortalitat i la morbiditat, especialment en els grups més vulnerables, persones que o bé per la seua situació socioeconòmica o bé per la seua condició, salut o edat pateixen de manera més directa els efectes de la calor, per exemple la gent major”, argumentava la regidora per a justificar aquesta nova xarxa de refugis que vol impulsar Gandia.

La regidora de Medi Ambient advertia que la previsió és que cada vegada hi haja amb més freqüència i més intensitat onades de calor. 

També et pot interessar

stats