Galícia i Navarra estrenen el certificat Covid per a l'oci i la restauració

Catalunya suspén fins dilluns l'obligatorietat del certificat per un col·lapse informàtic

Certificat Covid a un local
Certificat Covid en un local d'oci / À Punt NTC

El certificat Covid és des de la mitjanit d'aquest dissabte obligatori a Navarra i Galícia, després que les dues comunitats autònomes reberen aquesta setmana l'aval dels respectius tribunals de justícia. Les persones que vulguen entrar en bars, restaurants o discoteques amb un aforament de més de 60 comensals o accedir a espectacles culturals en interiors hauran de presentar-hi el nou document.

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra ha avalat la mesura, que considera "necessària i proporcionada" amb la situació sanitària actual. En el cas de Galícia, segons la resolució judicial de l'alt tribunal gallec, la mesura compta amb el requisit de temporalitat fixat pel Tribunal Suprem i tindrà efecte des d'aquest dissabte fins a les 00:00 hores del 18 de desembre.

Catalunya, que també ha rebut autorització del TSJC per a implantar-hi el passaport Covid, ha decidit suspendre fins dilluns l'obligatorietat de presentar-lo, després que col·lapsara el sistema informàtic per l'allau de persones que volien descarregar-se'l.

A la Comunitat Valenciana, el Consell confia que el passaport Covid siga obligatori per accedir a establiments de restauració i oci el pròxim 3 de desembre, just abans del pont de la Constitució. A hores d'ara, la Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana ha informat que no s'oposa al requeriment del certificat Covid sol·licitat per la Generalitat i que resoldrà la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), previsiblement la setmana vinent.

També et pot interessar

stats