El passaport Covid serà obligatori per a entrar en restaurants i locals d'oci si així ho autoritza el TSJ

Barceló confirma al sector turístic i la restauració que no es tocaran horaris ni aforament per Nadal

Una clienta mostra el mòbil a una cambrera en un restaurant
Una clienta mostra el mòbil a una cambrera en un restaurant / À Punt NTC

En l'última reunió de la ronda de contactes de Sanitat, la conselleria ha confirmat al sector turístic i la restauració que no hi haurà noves restriccions per Nadal, ni d'aforament ni d'horari, i que està previst aplicar el passaport Covid per a accedir a l'interior de restaurants i locals d'oci, si així ho autoritza el Tribunal Superior de Justícia. Quedarien fora de l'aplicació d'aquesta mesura hotels, comerços i altres activitats com ara cinemes o teatres.

Els representants del sector turístic i la restauració han eixit de la reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, "relativament satisfets", perquè la conselleria els ha confirmat que no hauran de tancar abans els establiments ni tampoc reduir l'aforament. És la paraula que els ha traslladat el govern valencià.

Pel que fa a l'aplicació del passaport Covid, des del sector de la restauració diuen que és "el mal menor", que hauran de fer un esforç de control i verificació del document, però que això forma part de la lletra menuda que debatran després que tinga l'aval del TSJCV.

El president de la Confederació d'Empresaris Turístics, Luis Martínez, ha puntualitzat que els establiments "no podem ser els responsables del que ocórrega", ja que són comportaments individuals. "Ací és on hem de veure el marge i també hi haurà establiments on el compliment és més fàcil que altres. La lletra xicoteta és la que haurem de polir molt".

Reunió interdepartamental

Aquest dijous al migdia tindrà lloc la reunió interdepartamental on es coneixeran més detalls d'aquesta mesura. De la interdepartamental eixirà previsiblement el text que s'elevarà al TSJ per a activar el passaport Covid abans del pont de la Constitució.

Dades de la pandèmia

L'última actualització de dades de la pandèmia confirma que ja hem entrat en la quinta onada de la Covid. S'han registrat 599 contagis nous i 15 defuncions. Des del 18 d'agost no teníem una xifra tan alta de morts.

La pressió hospitalària no va tan de pressa com en altres moments, però continua creixent. Ara hi ha 325 persones ingressades en planta i 57 a les UCI. També puja la incidència acumulada. 137 punts en la Comunitat Valenciana, dos punts per sota de l'espanyola, que se situa en 139.

També et pot interessar

stats