La Generalitat reunirà la interdepartamental dijous per a decidir on es demanarà el certificat Covid

Puig remarca que el "paràmetre fonamental" que ha de guiar les decisions de les autoritats davant la pandèmia són les hospitalitzacions i les morts

Imatge d'un certificat Covid-19
Imatge d'un certificat Covid-19 / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la comissió interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la pandèmia de coronavirus es reunirà aquest dijous, amb el passaport Covid sobre la taula. En aquesta trobada, que el cap del Consell ha confirmat aquest dimarts en un acte a Castelló de la Plana, s'establiran els espais on serà obligatori presentar el document i s'acabarà de perfilar l'informe jurídic que el govern valencià ha d'enviar al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) per tal d'aconseguir l'autorització judicial necessària abans d'implantar la mesura. La intenció del govern de Ximo Puig és que estiga operativa abans del pont de desembre

En un desdejuni informatiu d'RTVE, Puig ha reiterat que el certificar Covid es demanarà en els espais on és més difícil mantindre l'ús de la mascareta i la ventilació. No ha concretat més i caldrà esperar a la decisió de la interdepartamental per a saber més detalls. Des del govern valencià han afegit que, a més, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, té previst reunir-se amb el sector de la restauració aquest dimecres.

Puig ha valorat la situació actual de la pandèmia, marcada pel creixement de contagis a la Comunitat Valenciana i tot Espanya. Ha remarcat, en aquest sentit, que el "paràmetre fonamental" que ha de guiar les decisions de les autoritats sanitàries és el nombre d'hospitalitzats i de morts. Segons ha recordat, en els hospitals valencians hi ha vora 50 pacients en UCI per Covid-19, una xifra molt allunyada dels registres assolits en altres moments de la pandèmia —670 el passat 31 de gener—. Encara així, ha advocat per fer un "seguiment permanent" de la situació.

Un altre dels seus objectius és insistir en la vacunació perquè "les persones que presenten més dificultats" quan es contagien són les no immunitzades. Per això, el cap del Consell ha confiat en l'extensió de la tercera dosi de reforç que previsiblement aprovarà aquest dimarts la comissió de Salut Pública per a tot Espanya i ha cridat a "anar pel 8% que falta" per a posar-se la vacuna a la Comunitat, més de 400.000 persones.

També et pot interessar

stats