La funcionària que va consultar l'expedient de Rocío Carrasco s'enfronta a tres anys de presó

La fiscalia demana per a ella, a més, una multa de 5.400 euros, la inhabilitació absoluta durant sis anys i el pagament de les costes processals

Rocio Carrasco
Rocío Carrasco en una imatge d'arxiu / Europa Press

La funcionària valenciana del servei d'atenció a víctimes de violència de gènere que va consultar de manera indeguda l'expedient de Rocío Carrasco s'enfronta a una possible condemna de tres anys i mig de presó com a presumpta responsable de delictes de descobriment i revelació de secrets. També se li reclama una multa de 5.400 euros, la inhabilitació absoluta durant sis anys i el pagament de les costes processals.

Segons consta en l'escrit d'acusació del fiscal, aquesta funcionària va consultar l’esmentat expedient "sense cap justificació" el 23 de març de 2021, utilitzant les contrasenyes de què disposava per al seu treball.

Així, segons la Fiscalia, l'acusada va accedir a "informació i dades reservades de Rocío Carrasco Mohedano i Antonio David Flores que no eren conegudes públicament", com ara la data de naixement, els telèfons, les adreces personals, la data d'alta del cas i la unitat policial i la situació d'aquest, les valoracions de risc realitzades, la data de la denúncia o les mesures judicials adoptades.

El mes d'octubre passat, la delegació de delictes informàtics de la Fiscalia de València va judicialitzar diverses diligències d'investigació penal obertes contra diversos funcionaris per accedir de manera indeguda a les dades de Rocío Carrasco i va presentar denúncies contra set d'ells.

Aquesta en qüestió va recaure en el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca, que ha obert juí a la funcionària, encara que existeixen causes similars obertes en altres jutjats d'Alzira, Ontinyent, Montcada i Catarroja.

L'accés a aquesta documentació es va conéixer el mes de juny passat i es va produir en el mateix període en què es va emetre en televisió un documental en el qual la filla de la cantant Rocío Jurado i el boxador Pedro Carrasco relatava suposats episodis de maltractaments.

La Conselleria de Justícia va obrir expedient a aquests funcionaris i els va apartar de manera temporal de les seues funcions d'atenció a víctimes de violència masclista.

També et pot interessar

stats