Fullets contra la vacunació infantil als cotxes dels voltants de tres col·legis de Dénia

La informació, apareguda en alguns vehicles aparcats al carrer i per la via pública, qüestiona el procés de vacunació de xiquets i xiquetes entre 5 i 11 anys

Les dos cares del fullet
Les dos cares del fullet / À Punt NTC

La vacunació dels més menuts ha reactivat el negacionisme a la Comunitat Valenciana. Si aquest dimecres la Generalitat va confirmar que investiga un mestre de primària de Torrent (Horta Sud) per suposadament haver recomanat a l'alumnat que no es vacune contra la covid-19, hui dijous s'ha fet públic que a Dénia (Marina Alta) s'han distribuït fullets contra la immunització dels xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys.

Els fullets han aparegut al carrer i en alguns cotxes aparcats a la via pública en les proximitats de tres centres escolars: CEIP Montgó, CEIP Pou de la Muntanya i Col·legi Sagrat Cor Carmelites. El fullet té una única referència d'autoria, un web (vacunacioninfantil.com) contra el procés de vacunació dels menuts de 5 a 11 anys que va començar en tot Espanya aquest dimecres, 15 de desembre. El web recull diferents documents, escrits i iniciatives contra aquest procés i demana suport dels ciutadans. A Dénia, entre un 75% i un 80% dels pares han autoritzat de moment la vacunació dels fills i filles.

Fullet en un vehicle a Dénia
Fullet en un vehicle a Dénia / À Punt NTC

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, del PSPV-PSOE, ha explicat a À Punt que aquesta distribució de fullets no afectarà el procés de vacunació dels més menuts al municipi i considera que es tracta d'una iniciativa aïllada. Grimalt ha defensat que les vacunes salven vides i considera que la majoria de la gent "no està en aquesta línia sinó en la de pensar que el primer és la salut i cal lluitar per veure si acabem com més prompte millor amb la pandèmia". L'alcalde també ha deixat clar que no es poden distribuir fullets en els cotxes aparcats al carrer ni embrutar la via pública, qüestió que vigilarà la Policia Local.

També et pot interessar

stats