Iván i Enriqueta donaran continuïtat al forn centenari de Gàtova, tancat per jubilació de la fornera

No ha passat ni una setmana des que l'alcalde de la població i Amparo, la fornera jubilada, participaren al programa Som de casa per a demanar ajuda a la cerca de professionals interessats

Els nous forners de Gàtova
Ivan, el nou forner de Gàtova, juntament amb Amparo, la fornera jubilada i l'alcalde / @salmebe

Amparo, la fornera de tota la vida de Gàtova (Camp de Túria), ja dorm tranquil·la. El seu forn —al qual ha dedicat la vida fins que s'ha jubilat— ha trobat el relleu que necessitava. Iván i Enriqueta tornaran a alçar la persiana d'un negoci que van obrir els iaios d'Amparo. El seu poble, envoltat de natura en plena serra Calderona, ho ha aconseguit i als carrers de Gàtova tornarà l'olor de mona i pa acabat de coure.

Després de setmanes d'incertesa, aquest negoci centenari, que tancava per la jubilació de la propietària, va visitar el programa Som de casa per a fer una crida davant tota la Comunitat Valenciana. I en poc menys d'una setmana han aconseguit el miracle, en un difícil moment com el que travessa el sector, per la pujada de preus de la matèria primera. Per això, haver passat pel programa i trobar relleu en dies és quasi un miracle. El cas va arribar al punt que l'Ajuntament s'hi va implicar i va oferir facilitats per a rebaixar l’IBI o el lloguer d’un habitatge. 

La feliç notícia l'hem coneguda en les xarxes socials de l'alcalde de la localitat. En elles, Jesús Salmerón ha felicitat els nous forners: "Gràcies, Iván i Enriqueta, per apostar per Gàtova per a començar el vostre nou projecte de vida".

Fa uns dies, la propietària de l'establiment, Amparo Bohigues, explicava els detalls de tota una vida dedicada a fer pa i dolços per al veïnat. Hereva de quatre generacions de forners, fa vint anys que el llogava per la falta de relleu. Actualment, perillava la continuïtat de l'establiment.

Amparo ha sigut la fornera de Gàtova tota la vida
Amparo ha sigut la fornera de Gàtova tota la vida / À Punt NTC

Ací pots veure la participació de Maria i Jesús, l'alcalde de Gàtova, al programa Som de casa:

També et pot interessar

stats