Gàtova busca qui reòbriga el seu únic forn

L'alcalde de Gàtova i l'antiga propietària del forn, ara jubilada, han estat en el programa 'Som de casa' per a trobar persones interessades a regentar el negoci

'Som de casa' acull la crida de Gàtova per a reobrir el seu forn / À Punt Mèdia

Gàtova (Camp de Túria), la menuda localitat envoltada de natura en plena serra Calderona, tot i que compta amb el vol de falcons, àguiles, aire pur i natura, s'ha quedat sense pa i pastissos. Tots els productes que coïa Amparo, la fornera de tota la vida. Una dona viuda, a la qual li ha arribat la jubilació i que, familiarment, no té possibilitats de donar continuïtat al negoci. Des de fa uns dies Gàtova busca desesperadament un professional que reòbriga el forn ara que tota la maquinària funciona.

La fornera i l’alcalde de la localitat, Jesús Salmerón, han sigut convidats al programa Som de casa per a donar-li màxima difusió a la crida. Recentment, l’ajuntament ha iniciat una campanya per a intentar trobar possibles interessats. Com ha explicat l'alcalde, “està acostant-se molta gent a veure les instal·lacions del forn”. Però la realitat és que encara no hi ha ningú interessat. 

Amparo ha sigut la fornera de Gatova tota la seua vida
Amparo ha sigut la fornera de Gatova tota la seua vida / À Punt Mèdia

Amparo ha recordat amb l'equip de Som de casa els seus pans socarrats i les moltes hores passades ben a gust, allí dins. “Veig el forn tancat i plore molt”. També ha confessat que si tinguera deu anys menys, “jo m’atrevia a estar al forn a soles, perquè l’amor meu era el forn. Hem sigut quatre generacions de forneres. Soc neta i filla de forners i em case amb un forner, també”. 

Amparo ha contat que quan tenia catorze anys estava estudiant, fins que un dia son pare li va demanar que treballara en el forn. “I vaig anar contenta. Vaig començar a treballar amb mon pare, de nit. Allí treballàvem la meua iaia, mon pare i jo. No hi havia màquines. Ho féiem tot a mà. Però com ho havia vist fer de tan menuda que ho vaig agafar amb gust”, ha explicat Amparo.

L’amor meu era el forn. Hem sigut quatre generacions de forneres. Soc neta i filla de forners i em vaig casar amb un forner. Amparo - Quarta generació de forneres de Gàtova
Entorn natural de Gàtova en plena serra Calderona
Entorn natural de Gàtova en plena serra Calderona / Ajuntament de Gàtova

També et pot interessar

stats