La Fiscalia investigarà les morts a la frontera de Melilla

Dolores Delgado encomana a la fiscal de sala coordinadora d'estrangeria, Beatriz Sánchez, la investigació dels fets ocorreguts a Melilla per la "transcendència i gravetat" d'aquests

Agents de la Gendarmeria marroquina retenen amuntegats desenes de migrants davant la tanca fronterera de Melilla
Agents de la Gendarmeria marroquina retenen amuntegats desenes de migrants davant la tanca fronterera de Melilla / Europa Press

La fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, ha encarregat una investigació per a aclarir els fets registrats a la tanca fronterera de Melilla el passat 25 de juny, on van morir almenys 23 persones a territori marroquí.

Segons ha informat la Fiscalia en un comunicat, Delgado ha signat aquest dimarts un decret per a encomanar a la fiscal de sala coordinadora d'estrangeria, Beatriz Sánchez, la investigació dels fets ocorreguts a Melilla per la "transcendència i gravetat" d'aquests.

Els migrants van morir després dels enfrontaments divendres passat amb les forces de seguretat marroquines durant l'assalt massiu de centenars de subsaharians a la tanca de la ciutat espanyola de Melilla, segons han informat diverses ONG. Algunes fonts parlen de 37 morts, però el Marroc només n'ha reconegut 23.

Els fets van provocar concentracions de protesta i denúncia des de diversos organismes i institucions, entre aquestes l'ONU. Grups de migrants també es concentraren aquest dilluns per a exigir una investigació. El govern espanyol, fins ara, ha lamentat la pèrdua de vides humanes i ha traslladat el pesar seu a les víctimes, morts o ferits. Diversos ministres de l'executiu, a més, han remarcat que cal combatre les màfies que trafiquen amb éssers humans.

També et pot interessar

stats