La Fiscalia denuncia set funcionaris valencians per accedir a l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco

Veu indicis d'un possible delicte de revelació de secrets per haver consultat l'arxiu reservat després que s'emetera el reportatge i trasllada als jutjats les diligències

Rocío Carrasco entra en un plató de Telecinco
Rocío Carrasco entra en un plató de Telecinco / Europa Press

La Fiscalia de València ha posat fi a la investigació oberta per a aclarir l'accés indegut a l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco per part de funcionaris aliens a la causa i n'ha denunciat set per aquests fets.

Segons publica aquest dilluns el diari Las Provincias, el ministeri fiscal conclou en la recerca que hi ha prou indicis que aquests set empleats públics han comés un delicte de revelació de secrets. Suposadament, consultaren de manera irregular l'arxiu relatiu al cas de Carrasco poc després que s'emeteren els primers capítols del documental Rocío: contar la verdad para seguir viva, en què va acusar de violència masclista l'exmarit, Antonio David Flores.

Els funcionaris acusats pertanyen a diferents partits judicials com ara Alzira, Catarroja i Ontinyent. La Fiscalia ja ha traslladat les diligències als jutjats corresponents perquè inicien el procediment judicial i cite aquestes persones a declarar per un possible delicte de revelació de dades. El Codi Penal contempla específicament la consulta indeguda de base de dades en un apartat de l'article 197 i castiga aquestes actuacions amb penes d'un a quatre anys de presó i multes de dotze a 24 mesos.  

A final de maig, la Conselleria de Justícia va obrir a aquests treballadors un expedient d'informació reservada perquè havien entrat en el sistema de vigilància de víctimes de la violència masclista, el VioGén, per a dotorejar les dades del cas Rocío Carrasco. L'accés hi va quedar registrat.

La Generalitat, després d'apartar-los preventivament de les seues funcions d'atenció a víctimes de maltractaments, va posar aquestes presumptes irregularitats en coneixement de la Fiscalia, que ara ja ha donat un pas més i les porta als jutjats. 

També et pot interessar

stats