Presó per terrorisme per al jubilat per l'enviament de cartes explosives

L'Audiència Nacional li atribueix sis delictes de terrorisme, un per cada carta incendiària enviada, dos d'ells agreujats per anar dirigides a membres del govern, com Pedro Sánchez

Moment de la detenció de Pompeu G. P., acusat d'enviar material pirotècnic en sobres al president del govern i a l'ambaixada d'Ucraïna
Moment de la detenció de Pompeyo G.P., acusat d'enviar material pirotècnic en sobres al president del govern i a l'ambaixada d'Ucraïna / Efe

El jutge de l'Audiència Nacional José Luis Calama ha decretat presó sense fiança per al funcionari jubilat de l'Ajuntament de Vitòria arrestat aquesta setmana a Miranda de Ebro (Burgos) com a presumpte autor de l'enviament la tardor passada de sis sobres amb material pirotècnic al Palau de la Moncloa, al Ministeri de Defensa o l'ambaixada d'Ucraïna, entre altres organismes.

Pompeyo G.P. de 74 anys i detingut el dimecres en la denominada operació Konvert, està investigat per sis delictes de terrorisme, un per cada carta incendiària enviada, dos dels quals agreujats per anar adreçades a membres del govern. Aquests delictes anirien en conjunt amb un delicte de fabricació i ús d'artefactes explosius, inflamables i incendiaris amb finalitat terrorista.

El risc de fugida, reiteració delictiva i ocultació de proves han determinat que el titular del jutjat central d'instrucció número 4 de l'Audiència haja acceptat la petició de la Fiscalia i haja decretat presó incondicional per al detingut, qui s'ha acollit aquest divendres al seu dret a no declarar davant el jutge.

El jubilat va remetre fins a sis cartes a la fi del passat mes de novembre i principis de desembre a institucions com la Presidència del govern, el Ministeri de Defensa o les ambaixades dels EUA i Ucraïna a Espanya.

Es tracta d'una persona molt activa en xarxes socials i amb coneixements tècnics i informàtics, segons van informar fonts del Ministeri de l'Interior i de la Policia Nacional.

L'arrestat, que va ser funcionari del consistori de Vitòria fins a 2013, residia en un xicotet habitatge de Miranda de Ebro, on especialistes de la Policia Nacional van dur a terme aquest dimecres un registre.

Les diligències han pogut determinar que els enviaments de les sis cartes es van realitzar des de la ciutat de Burgos.

També et pot interessar

stats