La Fiscalia demana fins a nou anys per als catorze joves antifeixistes de Pego

L’advocat de les defenses qualifica les penes de “desproporcionades” i ha assenyalat que als grups d’extrema dreta no se’ls ha obert cap procediment

La Fiscalia demana fins a nou anys per als catorze joves antifeixistes de Pego / À Punt NTC

La Fiscalia demana entre cinc i nou anys de presó per a catorze joves investigats per les manifestacions antifeixistes de Pego (la Marina Alta), que van tindre lloc el 18 d’octubre del 2020. Els joves, d'entre 18 i 32 anys, estan imputats per desordres públics. A dotze d'ells els acusen també d’atemptat contra l’autoritat i de lesions per, presumptament, agredir els agents de la Guàrdia Civil que escortaven els seguidors radicals Gandiblues Ultra, en acabar el partit de futbol que enfrontà el Pego i el CF Gandia. Els altres dos tenen afegit un delicte d'amenaces als agents de l'autoritat.

Segons el relat del moviment antifeixista, uns quaranta integrants del grup radical Gandiblues Ultra havien recorregut el poble amb càntics, consignes i simbologia nazi i feixista, mentre buscaven els joves del poble que no compartien la seua ideologia. En resposta, un grup de joves antifeixistes es va congregar a les portes de l'estadi de futbol del municipi.

La Guàrdia Civil assenyala que va intentar evitar l'enfrontament entre els radicals del Gandia i un centenar d'antifeixistes de Pego. En l'operació, sis agents resultaren ferits per una pluja de botelles i rajoles.

L’advocat Andreu Moreno, portaveu de les defenses coordinades que porta el cas, ha assegurat a À Punt Notícies que demanen l'absolució total dels acusats i ha afirmat que les penes “són totalment desproporcionades, tant des del punt de vista dels fets ocorreguts com des de les valoracions jurídiques, inclús tècniques, que són els criteris que haurien de prevaldre en una acusació”.

A més, Moreno ha dit que aquesta petició tan elevada respon a “una estratègia d’acusació de l’enemic, per donar una condemna exemplar per a altres casos”, una posició que per a l’advocat s’allunya de les qüestions tècniques que haurien de prevaldre per a poder acotar-se als fets i “intentar posar una pena que s’ajuste a la realitat”. 

“És paradigmàtic que aquests tipus d’acusacions sempre siguen contra una part del conflicte, mentre que als grups ultres d’extrema dreta que van acudir a Pego no ens consta que se’ls haja obert cap procediment sancionador a escala administrativa” ha assenyalat l'advocat.

Aquest divendres hi ha prevista una concentració davant de l'Ajuntament del municipi per a donar suport als joves processats.

També et pot interessar

stats