Detinguts 9 joves a Pego acusats d’atacar la Guàrdia Civil durant una manifestació antifeixista

Els detinguts romanen a les comandàncies de la Guàrdia Civil i dimecres passaran a disposició judicial.

Concentració antifeixista a Pego
Concentració antifeixista a Pego / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts 8 joves a Pego (Marina Alta) per, presumptament, agredir els agents que escortaren els seguidors radicals Gandiblues Ultra en acabar el partit de futbol que enfrontà el Pego i el CF Gandia, el 18 d’octubre. Amb aquestes detencions el nombre de detinguts s'eleva a 9.

Als joves antifeixistes, d’entre 18 i 32 anys, se’ls ha detingut com a presumptes autors d’agressió a l’autoritat i per aldarulls i estan a les comandàncies de la Guàrdia Civil del Verger, Xàbia i Calp. Segons han informat les autoritats, aquest dimecres passaran a disposició judicial.

Tal i com explica la Guàrdia Civil, van intentar evitar l’enfrontament entre un grup de 40 radicals del Gandia i un centenar d’antifeixistes de Pego, en una operació en què sis agents resultaren ferits per una pluja de botelles i rajoles.

Després d’aquests fets, el col·lectiu Antifeixistes Pego ha convocat una concentració en defensa dels detinguts dimecres a les huit de la nit a la plaça de l’Ajuntament de Pego. Demanen la posada en llibertat dels detinguts i l’absolució de tots els càrrecs que se’ls imputen. “Hem demostrat que al nostre poble cap feixista és benvingut i ho tornarem a fer sempre que calga”, manifesten en la convocatòria.

També et pot interessar

stats