Els antifeixistes detinguts a Pego passen a disposició judicial

La Guàrdia Civil ha arrestat un nou membre del col·lectiu i ja en són deu les detencions.

Imatge de portada: Caserna de la Guàrdia Civil a Pego

A Pego (Marina Alta), la Guàrdia Civil ha detingut un nou membre del col·lectiu antifeixista a què acusen d'agredir els agents que escoltaven un grup de seguidors radicals i neonazis del Gandia el passat 18 d'octubre. Aquest nou arrest se suma a les huit detencions que ja es van practicar ahir i a l'altre membre que va ser detingut el mateix dia del partit. Els deu han declarat durant el matí davant el jutge de manera telemàtica des de les casernes de la Guàrdia Civil.

Als joves, d'entre 18 i 32 anys se'ls acusa dels delictes de lesions, atemptat contra l'autoritat, amenaces i desordre públic. Els fets s'haurien produït el passat 18 d'octubre, al final del partit entre el Pego i Gandia del Grup 5 de la Regional Preferent, quan els agents custodiaven els aficionats d'ultradreta de l'equip de la Safor. Uns quaranta integrants del grup radical Gandiblues Ultra, havien recorregut el poble amb càntics, consignes i simbologia nazi i feixista.

La Guàrdia Civil intentà evitar l'enfrontament entre els radicals del Gandia i un centenar d'antifeixistes de Pego. En l'operació, sis agents resultaren ferits per una pluja de botelles i rajoles. Eixe mateix dia ja va ser detingut un altre jove antifeixista que després de declarar va quedar en llibertat, però investigat pels fets. Aquesta vesprada el moviment antifeixista tornarà a eixir als carrers de Pego per a demanar la posada en llibertat i la retirada de càrrecs als detinguts i per a rebutjar qualsevol expressió de feixisme.

També et pot interessar

stats