La Fiscalia demana que es jutge l'exinspector Ricardo Ferris per un possible delicte d'odi

El ja excap de la Policia Nacional a València va equiparar immigració i delinqüència

Ricardo Ferris
Ricardo Ferris en una imatge d'arxiu

La secció especialitzada en delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València ha remés al jutjat la investigació oberta a l'exinspector cap de la Policia Nacional a València, Ricardo Ferris, perquè instruïsca un procediment per un possible delicte comés en equiparar immigració amb delinqüència.

Segons ha informat aquest dimecres València Acull, com a promotora de la denúncia, i han confirmat a EFE fonts de la Fiscalia provincial, el procediment segueix el seu curs judicial després que el Ministeri Públic haja observat indicis de delicte.

Ferris va ser denunciat per diverses associacions per "equiparar immigració amb delinqüència i atribuir tots els delictes a les persones estrangeres".

Aquest comandament policial, que va sol·licitar passar a segona activitat després de ser expedientat, va assegurar: "Fa uns cinc anys que no treballem amb delinqüents nacionals", al mateix temps que va fer broma en assenyalar que quan detenen algun espanyol "en comptes de portar-lo al jutjat" haurien de traslladar-lo "al centre d'espècies protegides del Saler".

Ferris va fer aquestes declaracions el passat 14 d'octubre a l'Ateneu Mercantil de València en el marc d'un acte sobre immigració i ciutadania organitzat per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes) i el grup parlamentari de Vox a les Corts Valencianes.

Segons consta en la denúncia, l'exinspector "va instar públicament a actuar i afrontar la situació actual" i va afirmar: "Els espanyols som un poble pacífic, però desgraciadament haurem de deixar de ser-ho".

Les entitats i plataformes socials que fan costat a la denúncia van demanar a la Fiscalia contra els Delictes d'Odi que acusara aquest agent d'incitar a l'odi contra les persones estrangeres, un delicte "castigat amb una pena de presó d'un a quatre anys i multa de sis a dotze mesos".

Els denunciants van exposar en el text remés a la Fiscalia que Ferris va ser presentat abans de la seua intervenció pública "no com un particular, sinó com a inspector cap del Cos Nacional de Policia i cap de la comissaria Centre de València i assessor de tres delegats del govern, entre altres càrrecs".

També et pot interessar

stats