La Fiscalia demana imputar el tresorer i la gerent de Podem en el cas de la cuidadora

El ministeri fiscal, en canvi, s’oposa al fet que Pablo Iglesias siga citat com a investigat

La ministra Montero en una imatge d'aquest dimarts, durant la inauguració d'un congrés a Sòria
La ministra Montero en una imatge d'aquest dimarts, durant la inauguració d'un congrés a Sòria / Europa Press

La Fiscalia ha sol·licitat al jutge d'instrucció que impute al tresorer i a la gerent de Podem, Daniel de Frutos i Esther del Val, en el conegut cas de la cuidadora. En canvi, la Fiscalia s'oposa al fet que l’exvicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, siga citat com a investigat. El magistrat José María Escribano va acordar a l'abril incoar diligències prèvies contra la ministra d'Igualtat, Irene Montero, per, presumptament, haver usat una assessora del ministeri, Teresa Arévalo, com a cuidadora dels seus fills.

De fet, el dimecres declara davant el jutge, en qualitat d’investigada, l’assessora. Com a testimonis, el dia 19 estan citats la gerent, el tresorer i el responsable de seguretat de Podem, Rocío Esther Val, Daniel de Fruits i Víctor Martins, respectivament.

La Fiscalia sol·licita, en un informe del 25 de juny, la imputació del tresorer i la gerent d’aquest partit, donat que tant en el cas del delicte electoral (per despeses en benefici propi abonat amb diners electorals) i el d'administració deslleial, ells "van ser els que van ordenar el pagament i, per tant, han de ser escoltats com a investigats". La compareixença s'ha fixat per al 14 de juliol.

També et pot interessar

stats