La Fiscalia demana investigar l'ús d'una assessora d'Irene Montero com a cuidadora dels fills de la ministra

Una excàrrec de Podem denuncia la utilització d'Iglesias i Montero de personal del partit o d'Igualtat per al seu servei domèstic.

Pablo Iglesias i Irene Montero amb la seua filla en un acte de Podem en una imatge d'arxiu
Pablo Iglesias i Irene Montero amb la seua filla en un acte de Podem en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Fiscalia ha instat per escrit al jutge Juan José Escalonilla, del cas Neurona (el presumpte finançament irregular de Podem), que investigue en una peça separada els nous fets denunciats per Mónica Carmona, exresponsable de compliment normatiu de Podem, sobre l'ús per part de Pablo Iglesias i Irene Montero d'una assessora del Ministeri d'Igualtat com a mainadera de la seua filla menuda.

En l'escrit el ministeri fiscal indica que, segons la denúncia, “Irene Montero hauria contractat un membre del partit com a cuidadora dels seus fills”. Segons el relat de Carmona, els dirigents de Podem van encarregar la cura de la seua filla des que aquesta va nàixer l'agost de 2019 a l'exdiputada del partit María Teresa Arévalo Caraballo. Una tasca que Arévalo va compatibilitzar amb un sou del grup parlamentari de Podem i, més tard amb un salari del Ministeri d'Igualtat després de ser nomenada per Montero com a cap adjunta de gabinet.

Segons completa l'escrit, Montero utilitzava aquesta empleada de Podem per a cuidar la seua filla, i que fins i tot s'havien desplaçat l'octubre de 2019 a Alacant per a participar en un acte de campanya electoral, deixant María Teresa Arévalo a cura de la xiqueta mentre Montero intervenia en un acte de campanya.

A més, la Fiscalia reclama que en el seu escrit que s'investiguen per separat “qüestions relatives a l'abonament de costes” per part del president del partit i vicepresident del govern, Pablo Iglesias, “en procediments particulars quan els havien representat professionals del partit”.

També et pot interessar

stats