La Fiscalia de Castelló investiga una vintena de vacunacions al centre de salut on va rebre la dosi l'exfiscal en cap

José Luis Cuesta va dimitir després de transcedir que s'havia vacunat abans d'hora a l'ambulatori que coordina la seua dona

L'exfiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta, en una imatge d'arxiu
L'exfiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Fiscalia de Castelló investiga presumptes vacunacions irregulars contra el coronavirus al centre de salut Nou d'Octubre de Castelló, on va rebre la primera dosi abans de torn l'exfiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta, l'11 de gener. Segons avança Eldiario.es, les diligències afecten una vintena de persones més del centre de salut, on la dona de Cuesta exercia de oordinadora.

L'exfiscal va acabar dimitint i Sanitat Universal va obrir un expedient a la responsable de Salut Pública que s'encarregava de la distribució de la vacuna en el departament de salut de Castelló

Entre les persones de les quals ha transcendit fins ara la vacunació irregular a les comarques de Castelló hi ha l'alcalde de Vilafermosa, Luis Rubio (PP) -que es va vacunar a la residència que gestiona- i l'alcalde de Benlloc, el socialista Ángel Ribes, que va ser suspés de miltància cautelarment.

Els últimes dies les fiscalies de València i Alacant han obert diligències per fets semblants a càrrecs públics i representats sindicals. El ministeri públic investiga a València les vacunacions fora de torn de l'alcalde de Rafelbunyol Francisco López (PSPV-PSOE); l'exsecretari general de CCOO PV, Arturo León, i l'exsecretari de Salut de la UGT Jesús García. En paral·lel, a les comarques del sud s'han obert diligències als alcaldes de la Nucia (Bernabé Cano, PP), els Poblets (Carolina Vives, PSPV-PSOE) i el Verger (Ximo Coll, PSPV-PSOE), per la sospita que s'han avançat en el torn de vacunació aprofitant el seu càrrec públic.

També et pot interessar

stats