Fiscalia alerta de l’augment d’agressions sexuals comeses per menors de catorze anys

El Col·legi Oficial d'Educadors i Educadores Socials demanen més recursos en la formació dels professionals de l'educació per a previndre aquesta violència contra les dones

La memòria presentada per la Fiscalia General de la Comunitat Valenciana adverteix d'un augment generalitzat dels delictes contra la llibertat sexual en 2021 / À Punt NTC

La fiscal general de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, ha alertat sobre l’augment d’agressions sexuals comeses per menors de catorze anys. A la província de València, ha explicat a Les notícies del matí, "ja es fan tantes en el tram de 12 a 14 anys com en el de 16 a 18".

La representant del ministeri públic, amb llarga trajectòria com a fiscal de menors, assegura que “és evident que alguna cosa no estem fent bé, principalment en l’àmbit de la prevenció d’aquests delictes”. Una tasca que, s’ha de dur a terme a través de l’educació dels i les menors i joves en valors d’igualtat i solidaritat, apunta. 

En aquesta línia, Gisbert s'ha mostrat a favor de rebaixar de 14 a 12 anys l'edat penal mínima en delictes sexuals comeses per menors, sempre que les sancions siguen reeducatives, com advoca la llei del menor, i no un "pur càstig".

La memòria presentada per la Fiscalia General de la Comunitat Valenciana adverteix d'un augment generalitzat dels delictes contra la llibertat sexual en 2021. Els casos tramitats l'any passat evidencien un increment de les agressions i els abusos sexuals, també entre menors, amb l'excepció de les violacions, que es mantenen en valors similars a l'any anterior.

Des del Col·legi Oficial d'Educadors i Educadores Socials demanen més recursos en la formació dels professionals de l'educació per a previndre aquesta violència contra les dones. 

Apunten al consum de pornografia entre gent molt jove com a detonant, però també a un entorn social modelat pels estereotips de les xarxes socials. A banda dels casos extrems de les agressions sexuals, són molt més freqüents els comportaments masclistes dels xics quan actuen en grup.

També et pot interessar

stats