La Fiscalia alça a definitives les penes per als acusats de matar els fills en una casa de Godella

Els forenses descarten que el pare dels xiquets patisca cap malaltia mental i confirmen l'esquizofrènia de la mare

Els acusats, Gabriel Carvajal i Maria Gombau
Els acusats, Gabriel Carvajal i Maria Gombau / À Punt NTC

La vista oral no ha canviat la impressió de la Fiscalia sobre el crim de Godella, que manté les penes per a la parella acusada d'assassinar els dos fills, Amiel, de tres anys i mig, i Ixchel, de sis mesos, en una casa de camp el mes de març del 2019: 50 anys de presó per a ell i l'internament mèdic per a ella per dos delictes d'assassinat amb la circumstància agreujant de parentiu.

El fiscal ha passat a definitives la petició de penes del seu escrit de qualificació provisional en una de les últimes sessions del judici que s'està celebrant amb jurat popular a l'Audiència de València.

El ministeri públic els sol·licita, a més, el pagament d'una indemnització per als avis paterns i materns de 300.000 euros pels danys morals ocasionats.

La resta de les parts tampoc no han modificat els escrits inicials: els advocats dels acusats han sol·licitat l'absolució per no considerar-los responsables de les morts a colps dels xiquets. El pare, Gabriel, culpa a la dona, que al·lega un brot psicòtic i només reconeix que els va soterrar.

En la sessió d'aquest dimarts els forenses han descartat que el pare de les víctimes tinga cap malaltia mental i han avalat la seua capacitat per a aportar un testimoni "tant verdader com fals" sense "al·lucinacions ni idees delirants".

Per contra, han constatat que l'acusada pateix esquizofrènia paranoide, que ha agreujat el consum de drogues i la influència tòxica de la parella. No obstant això, ha recordat que sempre ha mantingut un relat coherent sobre els fets de la nit en la qual van morir els menors.

Un crim inspirat en creences místiques-religioses

Els acusats eren parella de fet des del 2011. Després de viure en diversos llocs d'Europa i Espanya. A primeries del 2017 es van instal·lar en una casa de camp de Godella, que van ocupar il·legalment i van condicionar per a fer habitable. Allí van tindre segons dels fills i es va cometre el parricidi.

Segons el relat de la Fiscalia, els dos acusats compartien creences místiques i religioses, a més de la idea de la reencarnació i la purificació de les ànimes mitjançant banys d'aigua. Al mateix temps estaven convençuts que una secta de pedòfils els perseguia i tenia la intenció de segrestar-los els fills. Fins i tot pensaven que amics i familiars col·laboraven en aquesta conspiració.

Aquestes creences, inicialment professades per l'home, van ser a poc a poc assumides per la parella després de la constant reiteració d'ell, segons la relació de fets del ministeri públic. A primeries del 2019 dos esdeveniments van alimentar les creences i idees dels acusats: la denúncia per l'ocupació il·legal de l'habitatge i la supervisió constant de la mare de la xica, per por que els passara alguna cosa als nets.

Segons la Fiscalia, imbuïts d'aquesta atmosfera, la nit del 13 de març del 2019 i la matinada de l'endemà, els acusats, actuant de comú acord, van banyar a la piscina de la casa els menors per a purificar-los i posteriorment els van matar, propinant-los multitud de violents colps, fonamentalment a la zona del cap, bé amb un objecte contundent o bé contra el terra, com indiquen les múltiples fractures cranials i lesions encefàliques de l'autòpsia.

Després van soterrar els cadàvers en diferents llocs de la parcel·la on s'alçava l'habitatge.

També et pot interessar

stats