Fisabio busca 70 persones voluntàries per a desenvolupar una nova vacuna contra la covid

La fundació treballa amb assajos per a desenvolupar la vacuna de les farmacèutiques Sanofi i GSK, només amb 28 voluntaris

Busquen voluntaris per a una nova vacuna

La fundació Fisabio necessita voluntaris per a la vacuna desenvolupada per les farmacèutiques Sanofi i GSK. A la Comunitat Valenciana en l'actualitat estan en marxa dos assajos clínics per a crear noves vacunes anticovid.

Mentre que a l'Hospital Clínic estan en la fase final de la vacuna d'Hipra, ara és la fundació Fisabio la que necessita voluntaris per als assajos. Aquesta fundació integra i gestiona la investigació del Centre Superior d'Investigació en Salut Pública (CSIP), a més de les fundacions de l'Hospital Universitari Doctor Peset, l'Hospital General Universitari d'Alacant i l'Hospital General Universitari d'Elx.

Ens falten 70 persones entre 18 i 56 anys, que hagen rebut dues dòsi d'algunes de les vacunes comercialitzades, fonamentalment Pfizer o Moderna

Lina Pérez, investigadora de l'àrea de vacunes de Fisabio, ha explicat al programa À la Ventura que ja disposen de 28 voluntaris. "Encara ens falten unes 70 persones, però seran benvingudes totes les persones que s'oferisquen a participar-hi".

Perfil dels voluntaris

Les persones que poden presentar-se com a voluntàries han d'haver rebut dues dosis d'algunes de les vacunes comercialitzades, fonamentalment les vacunes Pfizer o Moderna, i tindre entre 18 i 56 anys, ha explicat la científica.

Els assajos van començar al desembre de 2021 i potser arriben al començament de març. Pel que fa a aquesta vacuna, és un poc diferent de les que ara hi ha al mercat. És una vacuna de proteïna recombinant. Té l'avantatge de no necessitar ultracongelador per a conservar-la, una tecnologia que ja s'ha provat amb vacunes per a la grip fa anys.

Grup valencià d'investigació en vacunes de la fundació Fisabio.jpg
Grup valencià d'investigació en vacunes de la fundació Fisabio.jpg / Fundació Fisabio
Instal.lacions de la farmacèutica Hipra
Instal.lacions de la farmacèutica Hipra / Europa Press

A l'Hospital Clínic de València han començat els assajos finals d'Hipra, la tercera i última fase dels assajos clínics, pas essencial en el procés de la creació, abans de poder usar-la en població general, en la que seria la tercera dosi. El gener del 2022 el Clínic també buscava voluntaris.

Si els resultats són satisfactoris, es remetrà als organismes reguladors perquè n'autoritzen la comercialització. L'hospital valencià és un dels vint centres que provaran la primera vacuna espanyola contra la covid-19. Ja compten amb 3.000 persones voluntàries.

També et pot interessar

stats