La Fira de la Taronja de Castelló de la Plana recupera els papers de seda amb dissenys futuristes

Exportacions de taronja que viatgen a Mart en coet o reclams publicitaris sobre teràpies citrícoles en un exclusiu allotjament nòmada són algunes de les escenes que s'hi recreen

Les taronges van embolicades en uns papers de disseny de Castelló / À Punt NTC

La Fira de la Taronja de Castelló de la Plana repartirà aquest diumenge fins a 300.000 unitats dels papers de seda, com els que tradicionalment servien per a embolcallar les taronges, però ara estampats amb els innovadors dissenys de quinze estudis de la província.

La iniciativa s'emmarca dins de la proposta "Castelló 2050: Utopies urbanes amb filtre taronja", organitzada per La Exprimidora, l'Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló. L'entitat commemora així la seua primera dècada en la Fira de la Taronja de la capital de la Plana, amb una mostra que pretén convertir-se en una exposició itinerant.

Entre les escenes que recreen els papers de seda i que podran emportar-se a casa els que compren en la Fira de la Taronja figuren des de les exportacions de taronja que viatgen a Mart en coet, als reclams publicitaris sobre les teràpies citrícoles en Oramping, un exclusiu allotjament nòmada que proporciona una experiència excepcional entre tarongers protegits i seleccionats de la província.

També hi ha dissenys protagonitzats per taronges amb comandaments des dels quals es pot activar una dosi de felicitat, calma, força o motivació; uns altres que fan l'ullet a la clonació de taronges, convertides dins de tres dècades en una de les grans tecnologies per a resoldre l'accés a aliments de qualitat a escala planetària; i els que planegen sobre un Castelló més natural, amb cultius taronja sense petjada de carboni, amb cítrics convertits en combustible natural i agricultors valorats i guanyant-se el pa amb el seu treball.

Una aliança entre el disseny i l'agricultura de proximitat

Sota el nom Suc creatiu, aquesta activitat a la qual dona suport la Regidoria de Transició Ecològica pretén acostar a la societat la inquietud de professionals del disseny pel futur d'un dels pilars de l'economia local.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha destacat l'aposta de La Exprimidora per a extrapolar i vincular la mirada de transformació artística amb la Fira de la Taronja i la citricultura local. A parer seu, aquesta aliança entre el disseny i el sector primari és "molt eloqüent" per a mostrar el suport cap a l'agricultura i —ha dit— els embolcalls de seda per als cítrics afegiran un valor afegit al producte de temporada.

"És una iniciativa amb la qual busquem projectar optimisme tant cap al futur de l'agricultura com del desenvolupament de la Comunitat Valenciana", ha indicat per la seua part Cris Cavaller, presidenta de La Exprimidora.

També et pot interessar

stats