Cítrics locals i a preus justos: torna la Fira de la Taronja de Castelló de la Plana

Tots els diumenges fins al mes de març, la plaça de Fadrell s’omplirà de parades on poder comprar taronges cultivades al terme

Una parada de mandarines a la Fira de la Taronja de Castelló / Àpunt NTC

La Fira de la Taronja, a Castelló, un mercat de venda directa de cítrics que permet als llauradors rebre un preu just i als consumidors trobar productes frescos i de temporada, ha tornat aquest diumenge, i continuarà cada diumenge fins que acabe la temporada, al mes de març.

La plaça de Fadrell serà el punt de trobada de productors i consumidors, on s'instal·laran les parades per a comprar productes de quilòmetre zero i al mateix temps "implicar-se que la agricultura siga viable a la ciutat", segons assenyala l’Ajuntament.

La fira, com diu el lema d’enguany, "De l'agricultura també es viu. Reactivem Castelló", té l’objectiu d’impulsar canals curts de comercialització, alhora que promou una alimentació saludable i redueix l'empremta ecològica. 

L'edició que comença ara ja és la dotzena de la fira i oferirà totes les varietats de taronja segons la temporada: marisol, d'octubre a novembre; clemenules els mesos de novembre i desembre; i nàvel, hernandina i sanguina, de desembre a març.

També et pot interessar

stats