Els festivals augmenten la seguretat per l’increment d’inclemències meteorològiques

Les administracions cada vegada són més exigents a l’hora de presentar la documentació

Públic assistent a un concert al festival Medusa / À Punt NTC

L'estiu concentra l'oferta de festivals de música a l’aire lliure i any rere any es reprodueixen el nombre d'inclemències meteorològiques extremes a conseqüència de l'emergència climàtica. Cada vegada són més extremes, fet que ha obligat a augmentar la seguretat dels milers d’assistents que s’aglutinen en cada concert.

“Estem professionalitzant-nos cada vegada més perquè l'administració és més exigent a l'hora de presentar tota la documentació”, assegura Joanvi Díez, president de l’Associació de Promotors de Festivals.

Dins i fora del nostre territori els fenòmens meteorològics ha tingut greus efectes, com en el Festival Medusa l'any passat, on una persona va morir i quaranta més van resultar ferides per un esclafit tèrmic, tot i el pla d'emergència i les inspeccions que han certificat les autoritats competents.

“Quan fas un esdeveniment a l'aire lliure corres el risc de les de patir les inclemències meteorològiques, ja no tant en les infraestructures que també ho són, però també amb la gent que està treballant a tots els nivells, en muntatge, barres i producció”, afirma Díez.

Per això, els promotors comencen a establir nous protocols de seguretat i més informació per al públic. En el FIB d'enguany els faran firmar un document amb normes a seguir en cas d'accident on es recalcaran vies d’accés i eixides d’emergència.

Una realitat, la de l'emergència climàtica, que afecta més enllà de les nostres fronteres en festivals de tot arreu del món i que ens obliga a reforçar les mesures amb plans d'evacuació en trenta minuts i consells com el de demanar a les persones assistents que es refugien als seus vehicles en cas de tempesta violenta.

També et pot interessar

stats