Els fenòmens aparellats a l’huracà Julia deixen les primeres inundacions a Mèxic

Aquest fenomen causa almenys 25 víctimes mortals en diversos països de Centreamèrica

Algunes de les persones rescatades de zones ja negades a Mèxic

Les intenses pluges que han començat a caure en algunes zones de Mèxic, derivades de l’huracà Julia, continuaran durant els pròxims dies, per això la zona oriental, la del sud-est i la península de Yucatán es preparen per a fer front als efectes de les precipitacions, que en alguns moments poden ser torrencials, i que ja han obligat a fer els primers rescats al sud del país.

Julia, encara que s’ha debilitat en tocar terra i després de descarregar precipitacions fortes en Centreamèrica, ha deixat almenys 25 víctimes mortals, la majoria al Salvador i Guatemala, segons han confirmat les autoritats locals.

"Les bandes nuvoloses de Julia, ara convertides en una baixa pressió romanent, cobreixen els estats de Veracruz, Tabasco, Chiapas, Oaxaca i la península de Yucatán, on estan provocant pluges contínues", segons va informar el Servei Meteorològic Nacional de Mèxic.

Aquest servei va advertir que les pluges previstes "podrien incrementar els cabals de rius i rierols, i provocar inundacions en les zones baixes de les regions afectades pels sistemes meteorològics, amb possibilitat de solsides de terra i afectacions en camins i carreteres".

Davant aquest escenari, la Secretaria de Marina de Mèxic i la Comissió Nacional de l'Aigua han fet una crida a la població i a les autoritats estatals i municipals "a extremar precaucions, implementar estratègies de prevenció i estar atents als avisos oficials, així com a seguir les indicacions emeses per la Coordinació Nacional de Protecció Civil".

El Salvador i Guatemala ploren les víctimes

Pel que fa al balanç de víctimes mortals, les autoritats salvadorenques van confirmar la mort de deu persones, cinc d’elles soldats. Les mateixes fonts van assegurar que d’un miler de persones van ser evacuades.

D’altra banda, a Guatemala, huit persones van morir entre el diumenge i el dilluns, segons els funcionaris, mentre que set van resultar ferides i centenars més afectades per la tempesta.

També et pot interessar

stats