Federico Trillo i Jaume Matas neguen que conegueren la comptabilitat B del PP

L'exministre de Defensa i l'expresident balear compareixen davant de la comissió que investiga el presumpte finançament irregular dels populars.

L'exministre de Defensa, Federico Trillo
L'exministre de Defensa, Federico Trillo / EFE

L'exministre de Defensa, Federico Trillo, i l'expresident balear, Jaume Matas, han negat aquest dimarts que conegueren la comptabilitat B del PP durant la seua compareixença davant de la comissió que investiga el presumpte finançament irregular del PP. Trillo ha declarat que desconeixia l'existència d'una caixa B en el partit i només ha reconegut haver rebut complements degudament declarats a Hisenda; mentre que Matas ha dit que no ha presenciat mai cap comptabilitat irregular del PP i s'ha assenyalat com l'únic responsable dels seus delictes.

Federico Trillo ha afirmat que no ha tingut mai cap tipus de responsabilitat financera en el Partit Popular i ha assegurat que no coneix els seus comptes, "ni cap tipus de caixa B", durant la comissió d'investigació del Congrés sobre el presumpte finançament il·legal del seu partit.

L'exministre de Defensa ha assegurat que no va cobrar mai sobresous en diners negres, encara que ha reconegut que sí que va percebre "retribucions complementàries", però que les va declarar a Hisenda i va deixar de cobrar-les quan el van elegir diputat l'any 1989. A més, ha negat que coneguera Pablo Crespo, el número dos de la trama Gürtel.

Així mateix, ha explicat que no ha tingut responsabilitats financeres dins del PP i ha defensat els exsecretaris generals del partit que han negat els suposats comptes paral·lels, ja que aquests assumptes no eren "funció seua", segons Trillo.

Per la seua part, Matas, que ha declarat per videoconferència des de la presó d'Aranjuez, ha denunciat que en 10 anys no ha tingut oportunitat de defendre's. Davant de la incredulitat de la resta de grups parlamentaris ha remarcat que, durant el seu mandat, no hi va haver finançament il·legal.

Trillo assegura que no coneix Villarejo

D'altra banda, Trillo ha assegurat que no coneix l'excomissari José Manuel Villarejo ni tampoc les seues converses amb l'anterior secretària general del PP María Dolores de Cospedal i que creu que va actuar "correctament" quan va dimitir després que se n’han conegut els àudios.

Pel que fa a l'accident del Iak-42, Trillo ha afirmat que, després de les famílies, ningú ho sent ni ho ha sentit més que ell, que en aquell moment era ministre de Defensa.

També et pot interessar

stats