La Federació de Fogueres obrirà una consulta per decidir quan se celebra la festa

Les opcions són l’últim trimestre de l’any adaptant-les a les mesures sanitàries, i el 2022 els dies tradicionals

VÍDEO | Els membres de la Federació de Fogueres decideixen si celebren o no les festes al setembre
Imatge d'una foguera / À Punt NTC

La Federació de Fogueres d'Alacant obrirà una consulta entre les comissions i les barraques perquè els festers i les festeres decidisquen sobre el futur de les Fogueres 2021 mitjançant un qüestionari en què es podrà votar una d’aquestes dues opcions:

Celebrar els festejos durant l'últim trimestre de l’any adaptant-los a les mesures que els ha traslladat la Conselleria de Sanitat i que són iguals que les proposades per a la celebració de les Falles. És a dir, es podran plantar i cremar els monuments, fer l'Ofrena i premiar les millors fogueres, però tots aquests actes s’hauran de fer sense aglomeracions, atenent a la situació epidemiològica i complint les mesures vigents en el moment de dur-los a terme. O decidir directament posposar les Fogueres de 2021 per a celebrar-les al 2022 durant els dies tradicionals. 

A més, s'ha demanat a les fogueres i barraques que es pronuncien sobre la possibilitat de plantar el monument oficial al juny, encara que no se celebren les festes.

El qüestionari el faran arribar a tots els festers i festeres en els pròxims dies i hi haurà de termini fins diumenge per a contestar.

Barcala considera "aventurat" celebrar-les al setembre

L'alcalde d’Alacant, Luis Barcala, va assegurar aquest dilluns que considerar la possibilitat de celebrar les Fogueres durant el mes de setembre és "ser molt aventurat" i va insistir que cada cosa es farà en el seu moment en funció de l'evolució de la pandèmia.

En tot cas, Barcala veu positiu que aquest cap de setmana la Federació de Fogueres de Sant Joan decidira reprendre el calendari fester amb la gala de les candidates als títols a belleses del foc d'Alacant i les seues dames d'honor els dies 11 i 12 de juny a la plaça de bous. Una setmana més tard seran les eleccions, el 18 de juny en el cas infantil i el 19 de juny per a les adultes.

També et pot interessar

stats