Famílies reconstituïdes: nous models que demanen cobertura jurídica

Parelles i fills de distints progenitors conviuen en aquest tipus de família, cada vegada més comú i que vol visibilitzar-se el Dia Internacional de les Famílies

Aquest diumenge se celebra el Dia Internacional de les Famílies / À Punt NTC

Més del 50% dels matrimonis acaben en divorci, una xifra que ha reestructurat el model de família que s'entenia fins fa unes dècades, la qual estava formada pel pare, la mare i els fills.

Així, després de la separació s'obri una nova etapa en la qual moltes d'aquestes persones, novament solteres, però amb fills, tornen a formar una família amb parelles noves, també amb criatures de relacions anteriors.

El Dia Internacional de les Famílies, que se celebra aquest diumenge, les anomenades famílies "reconstituïdes" o "enllaçades" reivindiquen la visibilització del seu model de vida. També exposen la necessitat d'una cobertura jurídica per a situacions en les quals es poden veure implicats com, per exemple, els drets dels padrastres i madrastres en cas que els fillastres es troben en situació d'urgència.

Els rols de les parelles dels progenitors respecte als seus fills i filles, la parentalitat cooperativa o la construcció d'una bona relació dels fills amb els padrastres i les germanastres són qüestions que afecten diàriament les famílies reconstituïdes.

Unes situacions noves que les famílies d'aquest tipus enfronten sense experiència, però aprenent a cada pas, amb l'harmonia familiar en ment. Tanmateix, les dones són novament les que es troben amb més conflictes davant d'aquests reptes, principalment pels rols interioritzats en l'àmbit familiar, com és el de les cures.

També et pot interessar

stats