Famílies desallotjades a Castelló de la Plana esperen des de fa tres setmanes una solució residencial

L’oposició afirma que només cal una signatura de l’alcaldessa per a donar-los un habitatge social, però l'Ajuntament ho ha de comprovar

Famílies desallotjades a Castelló de la Plana esperen una solució habitacional / À Punt NTC

Part del veïnat d’un edifici de Castelló de la Plana desallotjat fa tres setmanes per perill d'assolar-se continua sense solució habitacional. De fet, aquest divendres les famílies que estaven allotjades en un hotel l'han hagut de deixar perquè comença la temporada estival. 

L'Ajuntament els han reubicat en un altre establiment, on ja estaven altres de les famílies que foren desallotjades, perquè per a l’Ajuntament el més important és que cap veí es quede al carrer –ha explicat Vicent Sales, responsable dels serveis ciutadans de l’Ajuntament de Castelló.

No obstant això, alguns dels veïns i veïnes desallotjats han deixat l’hotel aquest mateix divendres per haver trobat un allotjament pel seu mitjà. I s’han oferit a acollir altres afectats perquè consideren que tot el veïnat ha d’estar unit en aquesta situació.

De moment, l’Ajuntament i el sector immobiliari han aconseguit un sostre per a tres de les famílies donant-los una xicoteta ajuda per a pagar la fiança del primer allotjament, explica Sales. Però ara falta, amb l'ajuda de Càritas, trobar una solució per a les famílies més vulnerables, amb xiquets i en situació irregular.

L'oposició en l’Ajuntament de la capital de la Plana Alta diu que hi ha dotze habitatges socials disponibles i, segons la portaveu del PSPV-PSOE, Patricia Puerta, només cal una signatura de l’alcaldessa per a “solucionar el problema”, però el consistori encara ha de comprovar si estan disponibles. 

Mentrestant, les pertinences de totes aquestes famílies continuen entre les parets d’un edifici que, segons apunten els últims informes tècnics, caldrà assolar. 

També et pot interessar

stats