Familiars de majors morts per la Covid a la residència Domus Vi d'Alcoi demanden l'empresa

El representant dels afectats recorda que en aquest centre van morir 74 de 140 majors residents i pretenen aclarir què va passar aquells dies

Residència d'ancians DomusVi d'Alcoi
Residència d'ancians DomusVi d'Alcoi / À Punt NTC
27 d'octubre 2021 - 19:15

Un grup de 18 familiars de la residència d'ancians DomusVi d'Alcoi (Alcoià), on van morir més de la meitat dels usuaris per la Covid-19, concretament 74 de 140 majors, ha presentat una demanda contra l'empresa i la companyia d'assegurances. Una demanda per la via civil tant contra l'empresa matriu que gestiona el centre com contra la companyia asseguradora, que havia sigut anunciada el passat març, però que no s'ha concretar fins ara.

El representant de la plataforma de familiars afectats, José Luis García, ha recordat aquest dimecres en roda de premsa que la residència alcoiana "va tindre un 52% de morts i se situa entre les més altes de tota Espanya".

La demanda l'han interposada amb l'objectiu "que es puguen aclarir els fets que allí van ocórrer", ha apuntat el representant del col·lectiu de familiars. García ha remarcat que "l'única que ha eixit guanyant en tota aquesta situació ha sigut l'empresa, que es troba a ple rendiment passant el que ha passat".

Un portaveu del despatx d'advocats contractat pels familiars, José Guillem, ha destacat que la documentació l'han haguda de recollir ells "perquè no hi ha hagut cap col·laboració per part de l'administració pública".

La multinacional DomusVi (controlada per una de les grans fortunes de França i per un fons d'inversió britànic) gestiona a la Comunitat Valenciana les residències de majors de Llíria, Vila-real o d'Alcoi. Durant la pandèmia va estar en l'ull de l'huracà pels casos de contagis i morts i per presumptes maltractaments.

També et pot interessar

stats