Familiars de residents a DomusVi d'Alcoi presentaran una demanda contra l'empresa

74 dels 135 usuaris de la residència DomusVi d'Alcoi van morir per la Covid-19. Els familiars de 20 de les víctimes presentaran aquesta setmana una demanda al jutjat.

Protestes en la residència Domus Vi
Protestes en la residència DomusVi / À Punt NTC
Marc Gomar
Vicent Fenoll
14 de març 2021 - 19:58

Els familiars dels usuaris de la residència DomusVi d'Alcoi presentaran la setmana que ve una demanda contra la gestora de la residència per les 74 víctimes mortals que hi ha hagut durant la pandèmia. Segons Sílvia Peris, familiar d'una de les víctimes, saben que inicien un procés llarg i dur, però esperen obtindre respostes i que es faça justícia.  

Investigació de les morts

A banda de la vida judicial, han demanat a la consellera de Salut Pública que revele el resultat de la investigació anunciada al maig. José Luis García, president de l'Associació de Familiars d'Usuaris de DomusVi d'Alcoi ha denunciat que la consellera “va arribar a dir que els inspectors ja havien fet la investigació que tocava, i que en poc temps podria disposar d’eixa informació”. 

Segons García, a hores d'ara, la situació a la residència, amb 85 usuaris, és pitjor que abans de la pandèmia: “Hem estat alguns dies sense metge, i en l’últim any hi han passat huit o nou metges. No hi ha manera de donar estabilitat a les plantilles de personal, i pel que sabem, inclús a nivell d’infermeria i de gent estan per sota del que hi havia abans de la pandèmia”, ha afirmat. 

Per tot això, demanen que s'inicie com més prompte millor el procés de reversió anunciat perquè la residència siga de gestió pública.

També et pot interessar

stats