La família de Marta Calvo, desconcertada davant del poc èxit de la recerca a Manuel

La mare de la jove desapareguda fa 22 mesos lamenta que l'operatiu haja sigut "massa curt" perquè tenia "moltes expectatives" de trobar el cos

Un agent de la Guàrdia Civil amb un gos ensinistrat participa en el dispositiu de búsqueda
Un agent de la Guàrdia Civil amb un gos ensinistrat participa en el dispositiu de recerca / Ana Escobar (Efe)

La família de Marta Calvo, la jove d'Estivella desapareguda fa 22 mesos i presumptament assassinada, viu amb desconcert l'últim operatiu de recerca que ha posat en marxa la Guàrdia Civil als voltants de Manuel per a trobar el cos. La rrecerca, que s'havia centrat a pentinar sobretot en un paratge pròxim a aquest municipi de la Ribera Alta, on se li va perdre la pista al novembre de 2019, s'ha suspés indefinidament després de quasi una setmana sense cap resultat. Tot i que l'operatiu s'ha retirat de la zona, la investigació continua. 

Segons ha explicat aquest dimarts el portaveu familiar, Mariano Navarro, la mare de Marta, Marisol Burón, esta "descol·locada" davant de la falta de fruits: "Tenia unes expectatives importants de trobar el cos de la seua filla i pensava que aquest era el lloc, i creu que ha sigut bastant curta la recerca". 

Els especialistes de la Guàrdia Civil que dirigeixen l'operatiu, ha afegit el portaveu, s'han posat en contacte amb la família per a informar que ja han "pentinat" el terreny en el qual creien que podien trobar indicis o restes de la jove desapareguda. "Així i tot, la mare continua tenint plena confiança en la Guàrdia Civil i en les seues línies de treball, però costa, és un colp dur perquè hi havia moltes expectatives en la recerca", ha apuntat Navarro.

El nou dispositiu de recerca es va iniciar dimecres de la setmana passada en un paratge de Manuel conegut com la Font Amarga. Dijous es va traslladar a una antiga pedrera, utilitzada també com a abocador, al municipi de Castelló, pròxim a Manuel. Aquesta actuació s'ha fet arran del rastreig del mòbil de l'autor confés de la desaparició, Jorge Ignacio P. J., en presó preventiva des de desembre de 2019.

Als agents els consta que el presumpte assassí va estar en aqueixes zones concretes dels termes municipals de Manuel i Castelló, encara que mai les va esmentar en la declaració davant de les forces de l'orde. Per això, en els últims dies les tasques s'havien centrat a inspeccionar aquests llocs per si aportaven noves pistes que permeteren trobar el cos de Marta Calvo. 

La recerca ha tingut lloc en una zona delimitada a partir del posicionament del mòbil del sospitós i les ubicacions en les quals va estar quan van tindre lloc els fets. Hi han participat brigades forestals, gossos ensinistrats i un grup especial de rescat de muntanya, a causa de la complicació del terreny.

També et pot interessar

stats