La Guàrdia Civil suspén temporalment la recerca de Marta Calvo a la pedrera de Castelló

Els treballs s'ajornen a l'espera de reforços per l'amplària de la zona, les dificultats del terreny i la necessitat de retirar una gran quantitat de vegetació

Agents de la Guardia Civil en la zona de recerca del cos de Marta Calvo
Una patrulla de la Guàrdia Civil frena l'accés a la zona on es busca el cos de Marta Calvo / Europa Press

La Guàrdia Civil ha suspés temporalment la recerca del cos de Marta Calvo a l'abocador il·legal ubicat en una antiga pedrera de Castelló, a la Ribera Alta, un dels punts en què es van reprendre els treballs de localització el passat 8 de setembre. El dispositiu s'ha retirat a l'espera de reforços d'altres cossos d'emergències, davant la complexitat dels treballs per com d'escarpat és el terreny i per la quantitat de vegetació i materials que és necessari retirar.

La pedrera està a tres quilòmetres de distància de Manuel, la localitat on es va perdre la pista de la jove d'Estivella fa prop de dos anys. Es desconeix, de moment, quan i on es reprendran els treballs.

Agents del grup d'homicidis de la Guàrdia Civil, unitats canines, efectius de muntanya i brigadistes forestals especialistes en desbrossament busquen des del dijous passat alguna prova sobre el parador de les restes mortals de la jove d'Estivella en aquesta àrea. Una zona en què el rastreig dels mòbils del detingut ha evidenciat la seua presència el matí següent a la desaparició i que Jorge Ignacio Palma no va mencionar en la seua declaració policial.

Des d'aleshores s'han rastrejat tres punts pròxims a Manuel, el municipi on residia el detingut: el paratge natural de la Font Amarga a Manuel, l'ermita de Santa Anna a la Llosa de Ranes i la pedrera que hi ha en una zona rural de Castelló.

Marta Calvo va desaparéixer al novembre de 2019. Un mes després, Jorge Ignacio Palma es va entregar a la Guàrdia Civil per a declarar que la jove havia mort de manera accidental durant una pràctica sexual amb cocaïna. El detingut va assegurar que havia esquarterat el cos i n'havia distribuït les restes per contenidors.

Aquest confessió va portar els investigadors a buscar les restes mortals sense èxit durant huit mesos a l'abocador de Dosaigües. Tant la Guàrdia Civil com la família pensen que el detingut va mentir per a guanyar temps i que el cadàver no va arribar allí.

També et pot interessar

stats