La família del malalt de Covid tractat amb ozó a l'Hospital de la Plana es planteja canviar-lo de centre

L'Hospital de la Plana desaconsella aquest trasllat per la situació clínica del pacient

Hospital de la Plana, a Vila-real
Hospital de la Plana, a Vila-real / À Punt NTC

La família del malalt de Covid ingressat a l'UCI de l'Hospital de la Plana, a Vila-real, que està sent tractat amb ozó en contra del criteri mèdic i per decisió judicial, es planteja traslladar de centre el pacient. L'Hospital de la Plana desaconsella aquest trasllat per la situació clínica de l'home ingressat. Mentrestant, el jutjat avala la via de protecció dels drets fonamentals en el periple judicial que va permetre l'aplicació de l'ozonoteràpia. 

El jutjat que porta el cas havia demanat informes mèdics a les parts en relació a un possible trasllat del pacient que, segons explica la família i els metges que el tracten amb ozó, està millorant molt. De fet, la dona ja ha iniciat les gestions per a portar-lo a la unitat de cures intensives d'un altre hospital, del qual no ha volgut desvetlar el nom. Amb tot, des de l'Hospital de la Plana, on està ingressat el pacient, ho desaconsellen pel risc que suposa per a la seua salut. 

Mentrestant, ja hi ha resolució en la compareixença celebrada aquest dimecres entre les parts sobre la idoneïtat del procediment judicial a seguir, i que va permetre l'aplicació de l'ozonoteràpia. El jutjat avala la via de la protecció dels drets fonamentals, com argumenta l'advocat de la família, i desestima així la petició de la Generalitat, que considerava que el procediment era inadequat. 

La sentència que obliga l'Hospital de la Plana a permetre que es tracte amb ozó un pacient de Covid-19 ingressat a l'UCI va provocar aquesta setmana protestes dels professionals sanitaris de tot el territori valencià en defensa de la sanitat pública i contra l'ús de teràpies que no estan avalades per les autoritats científiques i sanitàries.

També et pot interessar

stats