La família de Félix Esquerdo critica l’acció policial i de la justícia en la recerca del jove

Dissabte passat un grup de voluntaris organitzats va trobar el cadàver després de quatre anys de denunciar la desaparició 

Imatge de Fèlix Esquerdo abans de la desaparició / À Punt NTC

Félix Esquerdo, de 34 anys, va desaparéixer fa quatre anys. L'únic rastre que va deixar fou la seua moto, abandonada al costat de la carretera nacional 332, però la Policia Nacional no va localitzar-lo mai. Dissabte un grup de voluntaris organitzats van trobar el cadàver a 200 metres d'on estava la moto, i ningú s'explica què ha pogut fallar. La mare i les associacions que han col·laborat en la recerca critiquen durament l'acció de la policia i els jutjats. 

El gran dubte d'Isabel Martínez, que l'octubre del 2020 va anar a la comissaria d'Alacant a denunciar la desaparició del fill, Félix Esquerdo, és si realment la Policia va iniciar una investigació. “Cada vegada que anava em deien que els deixara treballar”, assegura. Però el temps passava i del fill no se sabia res. L'única pista era la moto de Félix, que la Guàrdia Civil va trobar a l'entrada de la urbanització El Poblet, al Campello. “Fins i tot em van arribar a dir que no m’acostara per allí perquè estava tot escorcollat”, apunta. 

La mare va demanar ajuda a les associacions de recerca de persones Adonay i Guàrdies Civils Solidaris. Ells organitzaren una batuda de voluntaris i no havia passat una hora i mitja quan dissabte trobaren el cos. Estava dins del sac de dormir, amb la documentació. Ha estat quatre anys a escassos cent metres d'un edifici i d'un parc públic, al costat de la carretera nacional 332. “Quatre anys davall d’un pi. Això no té cap mena d’explicació”, lamenta la mare. 

El jutjat d'instrucció número 4 d'Alacant tenia obertes diligències per la denúncia de desaparició en la Policia Nacional. I un altre jutjat, de guàrdia dissabte, va fer l'alçament del cadàver i investiga les circumstàncies de la mort al Campello, que és territori de la Guàrdia Civil. Un laberint policial i judicial per a Isabel que ara ja només vol soterrar el fill.

També et pot interessar

stats