"La vestimenta i els objectes trobats amb les restes òssies poden correspondre's amb el que portava Félix"

Troben un cadàver al Campello on buscaven Félix José Esquerdo, desaparegut el 2020

Troben un cadàver al Campello on buscaven Félix José Esquerdo, desaparegut el 2020
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 d'abril 2024 - 13:46 Actualitzat: 21 d'abril 2024 - 09:34

La Guàrdia Civil ha trobat el cadàver d’un jove este dissabte al voltant de les 11:30 hores en una zona de muntanya al nord del terme municipal del Campello en el marc d’una recerca exhaustiva desplegada en una localització de 140 hectàrees de terreny escarpat que tractava de donar amb Félix José Esquerdo, un jove de 34 anys desaparegut el 3 d’octubre del 2020.

L'alçament del cadàver s'ha produït passades les 15:30 hores i per a portar a terme estes tasques s'ha requerit la intervenció del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant.

La Policia Judicial analitza ara el cos, que s'ha localitzat al costat de la carretera N-332, concretament a la zona de Pueblo Acantilado, a pocs metres del lloc on van localitzar la seua moto.

La batuda, coordinada pel col·lectiu Guàrdies Civils Solidaris, ha comptat amb la col·laboració de la Plataforma Adonay, la Federació Andalusa de Detecció Esportiva, familiars, amics, bombers i 52 voluntaris amb experiència en muntanyisme, als quals se'ls han assignat diversos rols segons les seues capacitats.

Segons ha informat la Guàrdia Civil als serveis informatius d'À Punt, tot apunta que es tractaria de Félix José Esquerdo, ja que la vestimenta i els objectes responen als que duia el dia de la desaparició. ""La vestimenta i els objectes trobats amb les restes òssies poden correspondre's amb el que portava Félix el dia que va desaparèixer", ha assegurat el president de l'Associació de Guàrdies Civils Solidaris, José Cabrera.

El jove auxiliar de farmàcia va deixar de donar senyals de vida després d’avisar que se n’anava de ruta amb uns amics que havia conegut per internet "amb qui anava a passar el dia a la muntanya", segons ha declarat la mare del desaparegut, Isabel Martínez, a À Punt Notícies.

"La investigació interna ha durat quatre mesos, període en què s'han reunit les proves dels investigadors privats, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i el jutjat, a través de la qual s'ha cregut que el cos podria trobar-se a prop de la moto", ha explicat Cabrera.

L'operatiu multidisciplinari ha disposat de "gossos detectors, de drons, Protecció Civil i molts voluntaris", entre els quals es trobaven voluntaris d'una federació de detecció esportiva que han trobat el cos unes tres hores després d'iniciar la recerca a prop del vehicle, segons afirma Cabrera.

També et pot interessar

stats